Aasia,  Kasvisruoka,  Keitto,  Nuudeli

Curry-ramenkeitto

Viime torstaina tipahti postiluukusta vuoden ensimmäinen Glorian ruoka&viini. Lehden kannessa oli niin houkutteleva kuva ramenkeitosta, että en ihmettellyt yhtään kun Instagramin feedi alkoi täyttyä kuva toisensa perään tuosta keitosta. Moni kotikokki kokeili ohjetta heti viikonloppuna ja niin tein minäkin sunnuntaina. Olen tehnyt ennenkin ramenkeittoa, mutta misopohjaan. Tähän keittoon tuli kasvisliemi ja kookosmaito liemeksi. Keitto maistui syntisen pehmeän hyvältä tuulisen talvipäivä ulkoilun jälkeen. Annoksen kruunasi täydellinen kananmuna, jossa keltuainen oli yhä hieman valuva. Keittoaika on tasan 6 minuuttia ja pari sekuntia päälle, kuten Hanna G uusimmassa keittokirjassaan kertoo. Lisäksi kananmunan tulee olla huoneenlämpöinen ja pehmeimmän laskun kiehuvaan veteen sille antaa reikäkauha. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä pehmeää ja maistuvaa kasviskeittoa.

Curry-ramenkeitto Glorian ruoka&viini-lehden ohjeen mukaan

Ohje:

Liemi:

2 cm pala tuoretta inkivääriä

1 valkosipulinkynsi

1 punasipuli

1 rkl öljyä

1 rkl punaista currytahnaa

8 dl kasvis-tai kanalientä

1 tlk kookosmaitoa

1 rkl kalakastiketta

Lisäksi:

4 kananmunaa

200 g kukkakaalia

1 punainen paprika

100 g (ruskeita) herkkusieniä

1 rkl öljyä

200 g (ramen)nuudeleita

3 kevätsipulia

1 limetinmehu

1 rs tai ps (60-70g) babypinaattia

Tee ensin liemi. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Kuori ja leikkaa punasipuli viipaleiksi. Paista inkivääriä, valkosipulia ja punasipulia pari minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää currytahna ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja kalakastike ja kuumenna liemi kiehuvaksi.

Keitä huoneenlämpöisiä kananmunia 6 minuuttia ja pari sekuntia yli ja laita ne kylmään veteen jäähtymään. Käytä kananmunien käsittelyssä reikäkauhaa.

Leikkaa kukkakaali ja paprika suupaloiksi. Viipaloi sienet. Paista ensin sienet, muutama minuutti molemmin puolin, kunnes ovat kauniin ruskeita. Siirrä lautaselle odottamaan. Paista sitten kukkakaali ja paprika napakan kypsiksi, 3-5 minuuttia riittää.

Keitä nuudeli pakkauksen ohjeen mukaan, silpu kevätsipuli ja puserra limetinmehu.

Lisää paistetut sienet ja kasvikset, nuudeli, limetinmehu ja kevätsipuli keittoon. Kuumenna vielä kertaalleen, mutta älä keitä. Siirrä kattila sivuun ja sekoita pinaatinlehdet kuumaan keittoon.

Kuori ja halkaise kananmuna. Jaa keitto lautasille ja laita kananmunanpuolikkaat annoksen pinnalle.

Ramenkeiton kasvikset

Sipulien ja inkiväärin kuulotus padassa
Valmis curry-ramenkeitto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *