Broileri,  Iltapala

Lämpimät Beirut leivät broilerilla

Tämä ohje on Brassi ruokaa kirjasta ja olen tehnyt tämän iltapalaksi perheelle muutaman kerran. Kirjan tarinan mukaan leivän kehittivät syyrialaiset, joilla oli ravintola Sao Paulossa. Tämän leivän juju on broilerin loistava marinadi ja raikkaat lisukkeet. Leipä on suht nopea tehdä, koska ostan pitaleivät valmiina, samoin kuin majoneesinkin, joka maustetaan Sweet Chili kastikkeella. Broilerin marinadi voi vaikuttaa työläältä, mutta sitä se ei kuitenkaan oikeasti ole. Chilin ja valkosipulien 10 minuutin paahtaminen uunissa käy helposti ja sinä aikana voit työstää muita vaiheita. Marinadi ja glaseeraus-jota ei myöskään kannata pelästyä, tekevät broilerin niin herkulliseksi, että sitä voi käyttää ilman, että tarjoilee annosta leipänä. Voit mainosti tehdä tämän marinadin ja grillata broilerin muillakin lisukkeilla. Grillaamme ympäri vuoden ja tämäkin broileri grillattiin ulkona, vaikka pihalla paukkuu -10 C pakkanen, mutta ainakin saimme autenttisen grillausmaun iltaleipään 😉 Kun olet koonnut leivän valmiiksi, laita vielä pitaleivän kansi päälle ja paahda leipää hetki voileipägrillissä, niin että juusto hieman sulaa.

Beirut leivät kanalla

Ohje:

Malagueta marinadi:

35 g (3 kpl) punaista chiliä

3 pientä valkosipulinkynttä

0,3 dl oliiviöljyä

1 rkl sitruunanmehua

1 tl tomaattipyreetä

1 tl sokeria

1/2 tl chilihiutaleita

1/2 rkl paprikajauhetta

1 tl merisuolaa

1/2 tl oreganoa

Kuumenna uuni 180 C. Halkaise chilit, poista kanta ja siemenet. Laita chilit yhdessä valkosipulien kanssa pieneen uuninvuokaan. Kaada oliiviöljy päälle. Paahda 10 minuuttia ja anna jäähtyä muutaman minuutin ajan. Pane chilit, valkosipulit ja oliiviöljy yhdessä muiden aineiden kanssa tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Laita kanat astiaan ja sekoita marinadi joukkoon, anna marinoitua mieluiten seuraavaan päivään tai niin kauan kun ehdit odottaa.

Hunaja-sinappi-glaseeraus kastike:

2 rkl juoksevaa hunajaa

1 rkl omena-viinietikkaa

1 tl Dijon-sinappia

Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa

Sweet Chili majoneesi:

6 rkl majoneesia

3 rkl Sweet Chili kastiketta

Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa.

Lisäksi:

4 pitaleipää

400 g broilerin sisäfileitä

2 luumutomaattia

Cheddar-raastetta

Rucolaa

Ota kana huoneen lämpöön noin puolituntia ennen grillaamista/paistamista. Kun broileri on lähes kypsää, sivele glaseeraus kastiketta kevyesti lihan pintaan ja grillaa kypsäksi.

Halkaise pitaleivät ja voitele alapinta Sweet Chili majoneesilla. Laita päälle rucolaa. Lisää seuraavaksi siivutetut broilerit ja tomaatinsiivuja. Laita päälle cheddar raastetta. Laita kansi päälle ja paahda leipiä leipägrillissä sen aikaa, että juusto sulaa hieman. Tarjoa heti.

Chili ja valksipulit paahdetaan uunissa
Malagueta marinadin tekoa
Broilerin grillaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *