Jos sinulta puuttuu vielä joulun jälkiruoka ja olet suklaan ystävä, tässä sinulle hyvä ohje, jonka voit valmistaa jo edellisenä päivänä. Kuten olen aikaisemmin kertonut, en anna astioiden pölyyntyä kaapissa, vaan käytän kaikkia aktiivisesti ja surutta. Yksinkertainen jälkiruoka saa lisää näyttävyyttä tarjoiluastiasta. Tämän moussen tarjoilin viimeksi teekupeista.
ohje on Glorian Ruoka&Viinistä. Tein tämän viimeksi pääsiäisenä, mutta toimii appelsiinin vuoksi myös jouluna.
Ohje:
250g tummaa suklaata (70%)
150 g (mini)vaahtokarkkeja
50 g voita
1/2 dl kuumaa vettä
2 3/4 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl kaakaonibsejä (CocoVi)
1 appelsiininkuori
Lisäksi
Suolakiteitä (Maldon) ja kaakaonibsejä koristeluun
Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori, vältä valkoisen osan joutumista raasteeseen.
Paloittele suklaa. Jos käytät tavallisia, isoja vaahtokarkkeja, paloittele ne myös. Laita suklaa, vaahtokarkit, voi ja vesi kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä ja sekoita, kunnes ovat sulaneet.
Kaada seos kulhoon, niin se jäähtyy nopeammin. Sekoita seosta tasaiseksi jäähtymisen aikana. Kun seos jäähtyy, vatkaa kerma ja vaniljasokeri löysäksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto suklaan joukkoon löysästi nostellen.
Lisää appelsiininkuori mousseen. Lisää myös kaakaonibsit. Kääntele varovasti. Annostele tarjoiluastioihin. Säilytä jääkaapissa, jos teet ennakkoon ja ota ne esiin noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele ennen tarjoilua suolakiteillä ja kaakaonibseillä.
2 Comments
Susanna
Apukokki kiittää bloggaria jouluherkuista – uusia makuja ja reseptejä tuli napattua myös omaan käyttöön! Oli kiva hääriä yhdessä Mumman keittiössä!
T: Pikkusisko
Johanna
Apukokille lämmin kiitos ja niin oli <3