Lihapullia syömme melko usein, erilaisilla variaatioilla. Tänään oli vuorossa kreikkalainen makumaailma, jolloin kastikkeeksi sopii hyvin tzatziki. Ja lisukkeeksi keitin pitkäjyväistä riisiä sekä tein kreikkalaisen salaatin. Ruokapöydässä oli taas myös poikien kavereita ja hetken makumaailman ihmettelyn jälkeen lihapullat maistuivat kaikille. Ohjeen olen poiminut talteen lehdestä ja se on ”Mitä tänään syötäisiin?” reseptejä.
Ohje:
400 g jauhelihaa
1 pieni punasipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä
1 tl (luomu)sitruunan kuorta
2 rkl sitruunan mehua
1 kananmuna
2 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
Silpu sipulit ja kuullota kevyesti öljyssä. Jos sinulla on kiire, älä käytä raakaa sipulia, vaan kuullottamisen sijaan, laita sipulit kuumuutta kestävään astiaan, lisää tilkka öljyä ja kuumenna mikroaaltouunissa 1,5 minuuttia. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
Lisää jauhelihan joukkoon sipulit, kuoriraaste, sitruunanmehu, kananmuna, mausteet ja yrtit. Muotoile taikinasta kostutetun käsin tasaisia pullia uuninpellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 225 C noin 10 minuuttia.
Ohje tzatzikille:
3 dl turkkilaista jogurttia
puolikas pieni kurkku
1-2 valkospulinkynttä puristettuna
suolaa, mustapippuria
(tuoretta minttua silputtuna)
Raasta kurkku ja purista käsin neste pois. Lisää jogurtin joukkoon kurkkuraaste, puristetut valkosipulinkynnet, mausteet ja jos sinulta jäi lihapullista tuoretta minttua, lisää se tänne myös. Sekoita ja laita jääkaappiin hetkeksi maustumaan.