Tänään tarvittiin tuhdimpi iltapala, koska esikoinen oli ollut kaksi tuntia jäällä ja kuopuskin tunnin tenniskentällä. Nämä uunileivät ovat Kinuskikissan blogista ja mielestäni oivallinen ruokaisa iltapala. Olen muokannut tätä vain hieman omannäköisekseni. En esimerkiksi tarjoa ranskankermaa leivässä, vaan kermaviiliä, joka on maustettu tacomausteella.
Harmikseni kaupassa oli vain näitä vehnäsämpylöitä. En millään enää söisi täysin vaaleaa leipää tai valkoista kuolemaa, kuten äitini näitä leipiä kutsuu. Aikani ei vain riittänyt käydä toisessa kaupassa etsimässä parempia sämpylöitä. Olen silti yllättynyt ettei lähi s-marketissa ollut muita sämpylöitä, luulisi että asiakkaat vaatisivat parempaa. Tai sitten ne muutkin ovat kuin minä, ostavat vaan. Ei, nyt kyllä annan ensi kerralla pyynnön, että parempia esipaistettua sämpylöitä voisi valikoimassa olla, muutenhan mikään ei muutu, jos ei kerro epäkohtaa!
Laitoin aikuisten leipiin jo valmiiksi salaatin ja tomaatin. Pojat saivat itse päättää miten paljon niitä itse laittavat.
Ohje:
1 pieni sipuli
400 g jauhelihaa
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyrettä
1 dl vettä
Tacomausteseos pussi
Juustoraastetta
Lisäksi:
6 valmista paistovalmista sämpylää
3 pientä tomaattia
Salaattia
2 dl kermaviiliä + tacomauste pussi
Hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä, älä ruskista. Lisää jauheliha ja paista jauheliha kypsäksi. Lisää tomaattipyre, sekoita. Lisää tacomauste ja vesi, sekoita.
Leikkaa sämpylöihin viilto päälle ja poista tarpeen vaatiessa pieni pala leipää. Laita jauhelihaa koloihin. Varo ettet riko leipää. Jauhelihaa jää todennäköisesti hieman yli. Jos onnistuu, niin osta 300g tiskistä, se määrä riittää. Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista uunissa sämpylöiden paisto-ohjeen mukaisesti. Odota, että juusto saa hieman väriä.
Silpo paiston aikana salaatti ja tomaatit. Poista halutessasi tomaatin siemenet, itse poistin.
Ota leivät uunista ja laita tomaattia, salaattia ja tacokastiketta päälle tai anna jokaisen ruokailijan rakentaa oma leipänsä.