Tämä ohje tuli vastaan, kun selailin reseptejäni. Olinkin jo unohtanut tämän ohjeen, mutta hyvä että tuli vastaan. Vähän variaatiota taas broileri riisi ruokiin ja kaikille maistui tämä lähi-idän suuntaan mausteiden johdosta taipuva ruoka. Tein broilerin tuplana, koska meillä oli molemmilla pojilla kaverit kylässä ja kaikille riitti hyvin. Tosin pienemmille laitoin tarjolle riisiä myös ilman kasviksia ja arveluni mukaan se maistui heille paremmin. Isommat puolestaan söivät kasvisriisiä mielellään. Broileri oli erittäin mehevää ja sai mukavasti hapokkuutta, kun puristi limeä päälle. Ruoka valmistui nopeasti, koska olin laittanut broilerit marinadiin jo edellisenä iltana. Otin ne puoli tuntia ennen jääkaapista ja kypsensin uunissa 45 minuuttia, pari kertaa sekoitellen. Ainut homma tänään oli kasvisten pilkkominen, helppoa! Ohje on Me Naisista yli 10 vuoden takaa.
Lisänä voisi vieä tarjota hummusta ja pitaleipää.
Ohje:
2 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
2 valkosipulinkynttä
1 tl oliiviöljyä
1,5 dl turkkilaista jogurttia
4 broilerinfileepihviä (itse käytin sisäfileitä)
3 dl basmatiriisiä
4 tomaattia
1/2 kurkku
3 rkl tuoretta minttua
3 rkl tuoretta korianteria
2 kevätsipulia
1 sitruunan mehu
12 kivetöntä oliivia
Murskaa valkosipulit. Sekoita valkosipulit, mausteet ja oliiviöljy jogurttiin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita broilerit jogurtin joukkoon. Voitele vuoka hennosti oliiviöljyllä. Kaada broilerit vuokaan. Kypsennä uunissa 200C noin 40 minuuttia. Jos haluat broilereihin lisää väriä, kypsennä vielä 5 minuuttia grillivastukset päällä.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaatit ja kurkku sekä silppua sipuli ja yrtit. Viipaloi oliivit. Valuta riisi ja lisää kasvikset ja puristettu sitruunanmehu joukkoon. Tarjoa broileri limettilohkojen kanssa.
2 Comments
Mari Briegert
Tämä näyttää hyvältä 🙂 Meillä syödään tänään tätä!
Johanna
Kiitos! Laita vain tuo reipas määrä kasviksia riisiin. Itse epäilin tomaatin määrää, mutta riisi on parhaimmillaan kun kasviksia oikeasti on siellä runsaasti! Herkullista iltaa!