Tämä pasta on Glorian ruoka&viini lehdestä vuodelta 2009 ja olen merkintöjeni mukaan tehnyt sen ensi kertaa heti, kun lehti on tullut. Viereen olen kirjoittanut: Tosi hyvä! Ja niin oli taas tosi hyvä, kun pienen tauon jälkeen tämän pastan tein. Tämä on kasvispasta ja maistui myös perheen lapsille. Pienet kaprikset maistuvat heille jo hyvin ja isommat saa halutessaan annoksesta pois. Omaan makuun suolaiset oliivit ja kaprikset olivat juuri sitä mitä kaipasin ja söin tätä aivan liikaa, niin hyvää tämä pasta oli!
Ohje:
500 g penne-pastaa
125 g mozzarella di bufala
parmesanraastetta
basilikaa
Kastike:
4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
2 prk kuorittuja (kirsikka)tomaatteja
2 rkl hienonnettua oreganoa/kuivattua oreganoa
1 tl sokeria
1 dl mustia oliiveja
2 tl pieniä kapriksia
8 isoa kaprista
suolaa ja mustapippuria myllystä
Kuori valkosipulit. Kuullota niitä keskilämmöllä öljyssä pannulla, kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää pannuun tomaatit liemineen, oregano, sokeri, suola ja mustapippuri. Anna seoksen hautua kannen alla keskilämmöllä 25 minuuttia.
Poista valkosipulit kastikkeesta. Lisää siivutetut oliivit, kaprikset ja siivutetut isot kaprikset kastikkeeseen.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valitse pasta, jossa on tarttumapintaa kastikkeelle. Valuta pasta lävikössä ja sekoita kastike joukkoon. Kääntele pastaa 1-2 minuuttia, jotta kastike tarttuu kauttaaltaan pastaan.
Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja sekoita pastaan. Koristele hiennonnetulla basilikalla ja muutamalla isolla kapriksella. Tarjoa lisänä parmesanraastetta.