Liha

Moskovanpata sunnuntaihin Mysi Lahtisen tapaan

Tämä on oivallinen pataruoka talven pimeisiin iltoihin. Olen tehnyt tätä useamman kerran ja lihan laatu on tässä tärkeää, että varmasti murenee, kun kypsyy uunissa. Ohjeessa on naudan paisti, olen viimeiset kerrat tehnyt sisäpaistista ja mureaa on tullut. Tein puolikkaan annoksen meille neljälle. On tärkeää, että käytät juuri venäläisiä suolakurkkuja, näin saat autenttisen maun. Lisänä tarjosin riisiä, vaikka Mysi Lahtinen suosittelee perunoita. Ohjeen olen poiminut talteen Kodin Kuvalehdestä. Alkuruuaksi laitoin vain yksinkertaisesti venäläisiä suolakurkkuja juoksevan hunajan ja smetanan kera. Valmistukseen menee noin kaksi tuntia, joten varaudu siihen, ettei ruokaseurueesi tule odotellessa liian nälkäiseksi. Herkullisia patahetkiä!

Moskovanpata sunnuntairuokana Mysi Lahtisen tapaan

Ohje:

3 sipulia

3 venäläistä suolakurkkua

voita

3 rkl juoksevaa hunajaa

2 tl rouhittua mustapippuria

ripaus cayennepippuria

1 kg naudan sisäpaistia

3 rkl vehnäjauhoja

4-5 dl voimakasta lihalientä

150 g Aura-juustoa

2 prk (á 120g) smetanaa

Kuori ja silpu sipulit. Silppua myös kaksi suolakurkkua ja laita siivilään valumaan. Säästä liemi.

Sulata voi padassa. Paista siinä sipuleita viitisen minuuttia. Lisää hunaja. Sekoita hyvin ja lisää suolakurkut. Paista ahkerasti käännellen toiset viisi minuuttia. Lisää musta- ja cayennepippuri. Paista vielä hetki, jotta pippurit ehtivät herätä. Kaada suolakurkkujen liemi pataan. Nosta pata sivuun liedeltä ja peitä kannella.

Kuutioi paisti. Paista pieni erä kuutioita kerrallaan pannussa voissa kauniin ruskeiksi. Kaada lihat pataan sipulin ja suolakurkun seuraksi. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada pataan. Ripota vehnäjauhot lihakuutioiden päälle. Sekoita ainekset. Lisää lihaliemi ja sekoita taas. Murustele juusto liemeen. Sekoita, kunnes juusto sulaa. Lisää lopuksi smetana.

Laita kannella peitelty pata 200-asteiseen uuniin tunniksi. Alenna sitten lämpö 150 asteeseen. Kypsennä ruokaa vielä puolisen tuntia tai niin kauan, että liha on mureaa.

Ota kansi pois ja anna ruuan olla sen aikaa uunissa, että pinta saa vähän väriä ja kastike kiehuu hieman kasaan.

Silppua kolmaskin suolakurkku ja ripottele ruuan päälle.

Valuta silputut suolakurkut
Paista ensin sipulit, hunaja ja suolakurkut
Siirrä lihat, lihaliemi ja Aura-juusto pataan

Lisää smetana, sekoita ja siirrä uuniin kypsymään 1,5 tunniksi
Lisää suolakurkunpalasia kypsän padan päälle
Herkuttele Moskovanpadalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *