Kasvisruoka,  texmex

Pico de gallo ja chunky guacamole texmex iltaan

Järjestimme kolmannen kerran pikkujoulut neljän perheen kesken ja meitä yhdistää se, että pojat pelaavat lätkää samassa joukkueessa ja asumme samalla alueella. Lätkää on jo useampi kerta viikossa ja autamme toisiamme kuljetuksissa viikoittain. On myös mukava  pysähtyä toisinaan hetkeksi yhdessä puhumaan lätkästä, mutta ennenkaikkea myös kaikesta muusta. Ensimmäisenä vuonna teimme yhdessä texmexiä ja toisena vuonna päätimme menua miettiessä, että tehdään texmexistä perinne ja sitä olemme joka vuosi syöneet. Jokainen työ pöytään jotain ja jokainen ottaa vieraat vuorollaan kotiinsa. Yhteensä meitä on 15 henkeä, tänä vuonna paikalle pääsi 13 henkeä. Minun nakkini oli tuoda kastikkeita tortilla lettujen ja tacokuorien sisään. Tein tuttuun tapaan pico de gallon ja chunky guacamolen ja näiden lisäksi täytteinä oli valinnaisesti kanaa, jauhelihaa tai härkistä.

Yksi parhaimmista omistamistani ruokakirjoista on Texmex alusta alkaen. Olen tehnyt siitä useimpia ohjeita, mutta näitä kahta joka kerta, oli pääraaka-aine sitten mikä tahansa. Ohjeet ovat hyvin kirjan nimen mukaisia. Kirjaimellisesti alusta alkaen siis. Tein näitä kahta kastiketta kaksi tuntia, kyllä kaksi tuntia. Pelkästään 600g kirsikkatomaattien puolittamiseen, siementen poistamiseen ja pilkkomiseen meni tunti. Tämä oli työläin osio, muut sujuivat nopeammin. Miksi sitten jaksan tehdä pelkkiä kastikkeita näin kauan? Siksi, että kun kerran pääsee tuoreiden raaka-aineiden täytteiden makuun, on vaikea palata takaisin valmiisiin kastikkeihin. Hyvä musiikki ja oma rauha keittiössä tekevät myös pilkkomisesta ihan mukavaa, ainakin minulle!

Tässä siis kaksi melko työlästä ohjetta, mutta lupaan, että maut palkitsevat. Ja varsinkin pico de gallon voit tehdä jo edellisenä päivänä, avocadot valitettavasti tummuvat, joten chunky guacamole tulee tehdä vasta ennen ruokailua. Pico de gallon tein kolminkertaisena, se riitti juuri ja juuri 5 aikuiselle. Gucamolea tein yhden annoksen ja meneehän osa pico de gallosta tähän guacamoleen, joten sitä tulee olla reilu annos.

Pico de gallo:

200 g kirsikkatomaatteja

1 hopeasipuli

1/2 ruukku tuoretta korianteria

1 chili

2 rkl vastapuristettua limetinmehua

1 tl suolaa

Tästä annoksesta riittää täytettä neljään tortillalettuun. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Hienonna tomaatinpuolikkaat, sipuli, korianteri ja chili. Mitä hienommaksi saat, sen parempi. Sekoita. Kaada joukkoon puristettu limetinmehu ja mausta suolalla.

Chunky guagamole:

8 avocadoa

4 rkl vastapuristettua limetinmehua

2 tl suolaa

4 valkosipulinkynttä

1/2 ruukkua tuoretta korianteria

3 chiliä

1 1/2 dl pico de galloa

Kuori ja kuutioi avocado. Lisää limetinmehu ja suola. Hienonna valkosipulinkynnet ja korianteri ja lisää avocadon joukkoon. Lisää pico de gallo, sekoita ja tarkista maku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *