Tässä kun olen kirjoittanut esiin perheemme ruokia huomaan, että teemme paljon aasialaisia ruokia. Niiden makumaailma selkeästi puhuttelee meitä. Tässä taas ohje, jossa maut vievät aasiaan, mutta eivät kuitenkaan niin tulisesti, että lapsille ei maistuisi. Olen tehnyt tätä ruokaa ensi kerran vuonna 2013 toukokuussa, näin olen kirjoittanut reseptin viereen ja olen repäissyt tämän ohjeen talteen Kodin Kuvalehdestä. Grillaamme ympäri vuoden ja grillissä tämänkin ruuan broileri saa sen parhaimman makusäväyksen. Vaikket olisi tottunut käyttämään ituja, suosittelen, että käytät niitä silti, ne sopivat tähän annokseen loistavasti ja ainahan on toisinaan hyvä kokeilla jotakin uutta.
Ohje:
4 nahatonta broilerin filettä, itse käytin sisäfileitä
Valeluliemi:
2 valkosipulinkynttä
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl makeaa chilikastiketta (Sweet chili sauce)
2 rkl soijaa
Nuudelit:
150 g nuudeleita
3 kevätsipulia
1 ruukku tuoretta korianteria
2 dl ituja
2 rk soijakastiketta
1 rkl oliiviöljyä
2 tl seesamiöljyä
1 dl maapähkinöitä/kevyesti suolattuja suolapähkinöitä
Tee valeluliemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne muiden ainesten joukkoon. Hienonna kevätsipulit ja korianteri. Voitele broilerinpalat valeluliemellä ja grillaa ne kypsiksi. Valele broilereita myös paistamisen aikana. Keitä nuudeli pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä soija, oliiviöljy ja seesamiöljy ja sekoita kastike valutetun nuudelin joukkoon. Lisää myös kevätsipulit, idut ja korianteri sekä sekoittele. Laita kypsät broilerit nuudelipedin päälle ja rouhi päälle maapähkinöitä/suolapähkinöitä. Broilerit voi paistaa myös uunissa 225 C asteessa, paistoaika on noin 10 minuuttia.