Jauheliha,  texmex

Kevyt meksikolainen bowl

Bowlit toimivat hyvin, kun ruokapöydässä on eri makumieltymyksiä. Kaikki raaka-aineet voi tarjoilla erikseen tai tehdä valmiiksi annoksiksi bowl astioihin. Tämä bowl tuli vastaan Instagram reelseissä ja vaikka tuskailenkin aina amerikkalaisten mittayksiköiden kanssa (miten monta desiä se cup taas olikaan?) niin tämä ohje oli kokeilemisen arvoinen ja jaan tämän myös teille, koska haluan myös itsekin muistaa ohjeen (desilitroina) ja tehdä uudelleen. Bowl toimi myös siksi, että meillä oli poikien kavereita käymässä ja minulla on aina ruokapöytään avoin kutsu kaikille, niin tästä riitti kaikille hyvin. Kasviksia vain vähän lisää pöytään ja kaikki tulivat kylläisiksi.

Ohje:

Jauhelihakastike:

400 g jauhelihaa

Rypsiöljyä

1 mieto punainen chili

1 sipuli

2,5 dl lihalientä

2 tl maissitärkkelystä

2 tl chilijauhetta

1 1/2 tl valkosipulijauhetta

1 tl mustapippuria

1 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

Kastike:

200g ranskankermaa

1/2 limetin mehu

Korianteri ruukku

1 tl suolaa

Lisukkeet:

3 dl kuivaa pitkäjyväistä riisiä

(kasvisliemikuutio)

1 makea paprika

Rapeaa salaattia

200g kirsikkatomaatteja

1-2 avocadoa

2 kevätsipulinvartta

Nachoja

Keitä riisi ohjeen mukaan, laita keitinveteen halutessasi kasvisliemikuutio.

Valmista lihaliemi ja anna sen hieman jäähtyä. Silpu sipuli ja chili. Kuulota rypsiöljyssä sipulia ja chiliä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta. Lisää jäähtyneen lihaliemen joukkoon maissitärkkelys, sekoita ja kaada pannulle jauhelihan joukkoon. Anna kiehahtaa ja paista hetki, jotta ylimäärinen neste haihtuu.

Pidä jauhelihakastike lämpimänä. Silpu kasvikset ja aseta tarjolle.

Lisää astiaan ranskankerma, limetinmehu, korianteri ja suola. Soseuta kastikeeksi.

Tarjoa kaikki ainekset erikseen tai valmiiksi bowliin koottuna, laita kastiketta runsaasti ja nauti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *