Bowlit toimivat hyvin, kun ruokapöydässä on eri makumieltymyksiä. Kaikki raaka-aineet voi tarjoilla erikseen tai tehdä valmiiksi annoksiksi bowl astioihin. Tämä bowl tuli vastaan Instagram reelseissä ja vaikka tuskailenkin aina amerikkalaisten mittayksiköiden kanssa (miten monta desiä se cup taas olikaan?) niin tämä ohje oli kokeilemisen arvoinen ja jaan tämän myös teille, koska haluan myös itsekin muistaa ohjeen (desilitroina) ja tehdä uudelleen. Bowl toimi myös siksi, että meillä oli poikien kavereita käymässä ja minulla on aina ruokapöytään avoin kutsu kaikille, niin tästä riitti kaikille hyvin. Kasviksia vain vähän lisää pöytään ja kaikki tulivat kylläisiksi.

Ohje:
Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
Rypsiöljyä
1 mieto punainen chili
1 sipuli
2,5 dl lihalientä
2 tl maissitärkkelystä
2 tl chilijauhetta
1 1/2 tl valkosipulijauhetta
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
Kastike:
200g ranskankermaa
1/2 limetin mehu
Korianteri ruukku
1 tl suolaa
Lisukkeet:
3 dl kuivaa pitkäjyväistä riisiä
(kasvisliemikuutio)
1 makea paprika
Rapeaa salaattia
200g kirsikkatomaatteja
1-2 avocadoa
2 kevätsipulinvartta
Nachoja
Keitä riisi ohjeen mukaan, laita keitinveteen halutessasi kasvisliemikuutio.
Valmista lihaliemi ja anna sen hieman jäähtyä. Silpu sipuli ja chili. Kuulota rypsiöljyssä sipulia ja chiliä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta. Lisää jäähtyneen lihaliemen joukkoon maissitärkkelys, sekoita ja kaada pannulle jauhelihan joukkoon. Anna kiehahtaa ja paista hetki, jotta ylimäärinen neste haihtuu.
Pidä jauhelihakastike lämpimänä. Silpu kasvikset ja aseta tarjolle.
Lisää astiaan ranskankerma, limetinmehu, korianteri ja suola. Soseuta kastikeeksi.
Tarjoa kaikki ainekset erikseen tai valmiiksi bowliin koottuna, laita kastiketta runsaasti ja nauti.
