Kesän Kodin Kuvalehdessä oli tämä herkullisen kuuloinen uunimunakas ja siinä puhutteli niin turkkilainen jogurtti kuin kapriksetkin. Otin ohjeesta valokuvan, jotta löydän sen helposti tarpeen tullen ja eilen huomasin, että minulla on ollut jo monta viikkoa jääkaapissa perunoita, jotka kannattaisi käyttää pois. Niin sai alkunsa tämän perunamunakkaan kokeilu ja teen tätä varmuudella uusiksi, niin hyvää se oli. Ohje on vähän työläs arkeen, koska perunoiden kuorimisessa menee hetki ja paistoaikakin on reilu 30 minuuttia. Mutta päätin, että jos tarvitsen vierastarjottavaa tai kuljetettavaa ruokaa, haluan tehdä tämän uudelleen, koska tämä peruna-uunimunakas toimii niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Laita munakkaaseen runsaasti kapriksia, itse laitoin reippaasti yli ruokalusikallisen, koska halusin, että niitä on jokaisessa palassa, ne toivat mukavaa suolatuntumaa.

Ohje:
1kg keitettyjä (kuorittuja varhais)perunoita
2 kesäsipulia varsineen
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
Päälle:
10 kananmunaa
200g turkkilaista jogurttia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
n. 1 rkl kapriksia
1 ruukku lehtipersiljaa
Pinnalle:
Lehtipersiljaa ja sipulin varsia
Leikkaa keitetyt perunat paksuiksi viipaleiksi ja levitä pellille yhdessä siivutetun kesäsipulin kanssa. Älä käytä tässä vaiheessa vielä varsia, vain valkoiset sipulit pellille. Voitele perunat ja sipulit öljyllä ja sirottele päälle suolaa. Paahda 225C uunissa 10 minuuttia. Itse käytin kevätsipulia tällä kertaa ja laitoin vain pienet valkoiset päät pellille.

Riko kananmunat astiaan ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää jogurtti ja sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta perunat pois uunista ja laske lämpö 200C. Levitä silputtu lehtipersilja ja kesäsipuli perunoiden päälle. Lisää sinulle sopiva määrä kapriksia perunoiden päälle. Kaada päälle muna-jogurttiseos ja paista kauniin ruskeaksi 20-30 minuuttia. Koristele kypsä uunimunakas lehtipersiljalla ja kesäsipulilla. Tarjoa raikkaan salaatin kera kylmänä tai lämpimänä.