Vaikka puhunkin aina tuoreiden raaka-aineiden puolesta, rankan työviikon jälkeen perjantaina pitää joskus ihan suosiolla laskea rimaa. Ja väsymyksen lisäksi, joskus vain tekee mieli hieman mätömpää ruokaa, ainakin perjantaina ja marraskuussa…kas kummaa…
Olen tehnyt tätä nacholautasta jo opiskeluaikoinani ystävilleni ja nykyään myös perheelle niinä perjantai-iltoina, kun ruokaa on oltava pöydässä, mutta kulut viikko painaa yhä harteissa. Nacholautasen lisukkeena tarjoan guacamolea, jonka teen avocadoista, kermaviilistä ja Santa Marian guacamole mausteseoksesta. Lisäksi teen toisen kastikkeen kermaviilistä ja tacomaustepussista. Voit laittaa nacholautaseen haluamiasi vihanneksia. Minulla oli tällä kertaa kirsikkatomaatteja, maissia ja jäävuorisalaattia. Voit laittaa lisäksi vaikka jalopenoja, jos ruokaseurueesi pitää niiden tulisesta mausta. Tai tarjoa erikseen, jos jalopenot eivät maistu lapsille. Tästä annoksesta riittää koko neljän hengen perheelle nachoja.
Ohje:
1 pss Tortilla chips, vaikka Santa Maria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Chunky Salsa, mild, vaikka Santa Maria
100 g (mozzarella) juustoraastetta
400 g jauhelihaa
1 pss Taco maustesos jauhelihalle, vaikka Santa Maria
200 g kirsikkatomaatteja
1 prk maissia
1 pss jäävuorisalaattia tai vastaavaa
Guacamole:
2 avocadoa
1 dl kermaviiliä
1 pss guacamolemaustepussi, vaikka Santa Maria
Tacokastike:
2 dl kermaviiliä
1 pss Tacomausteseos
Paista jauheliha ja mausta Tacomausteseoksella ja ohjeen määräämällä vesimäärällä. Sekoita tuorejuusto, juustoraaste ja salsa keskenään. Laita nachot uunivuokaan. Levitä salsa-juustoseos nachojen päälle. Laita tämän päälle paistettu jauheliha, puolitetut kirsikkatomaatit ja valuutetut maissit. Paista uunissa 225C noin 5 minuuttia. Koristele silputulla salaatilla. Tee kastikkeet maustepussien ohjeiden mukaan.