Seuraan Instagramissa aktiivisesti ruokasivustoja ja tämä ohje tuli vastaan Goodfooddiscoveries sivustolla ja vaikutti aivan täydelliseltä sunnuntairuualta. Broilerit leivitetään ja leivitysjauhoissa on myös runsaasti mausteita mukana ja sitten kastike ja broilerit kyspyvät kaikki helposti samassa pannussa. Tarjoiluehdotuksena kastikkeen kanssa oli pasta tai riisi, minä valistin niiden sekotuksen eli Orzon, joka toimi täydellisesti. Orzo on jyväpastaa, joka valmistetaan 100% durumjauhoista ja sitä myydään ainakin meidän lähi Citymarketissa. Jyväpasta on pieni, riisimäinen ja se imi kastikkeen hyvin muotoonsa. Ruoka maistui kaikille ja teen sitä varmuudella uudelleen.

Ohje:
6-7 broilerin minuuttipihviä (690g)
Leivitys:
2 kananmunaa
1,5 dl jauhoja
3/4 dl parmesaaniraastetta (Vaikka Pirkan parhaat valmista)
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 tl savupaprika jauhetta
1 tl timjamia
Muut:
Runsaasti rypsiöljyä paistamiseen
2 -3 pieneksi silputtua salottisipulia
2-3 pieneksi silputtua valkosipulia
160 g pieneksi silputtua aurinkokuivattua tomaattia
1 tl tomaattipyreetä
3 dl ruokakermaa
80 g parmesaaniraastetta
5 dl kanalientä
60 g babypinaattia
Mustapippuria
Lehtipersiljaa päälle silputtuna
Pastaa, riisiä tai orzoa
Riko kananmunien rakenne matalaan isoon lautaseen. Laite toiseen matalaan isoon lautaseen jauhoja ja sekoita mausteet joukkoon. Kasta broilerin fileet ensin kananmunaan ja sitten jauho-mausteseokseen ja nosta astiaan odottamaan.



Paista broilerit osissa runsaassa öljyssä kovalla lämmöllä. Nosta kypsät broilerit lautaselle odottamaan. Kun olet paistanut kaikki broilerin fileet, lisää pannulle salottisipulit paistumaan. Muista laskea hieman lämpöä pannulla. Lisää valkosipulit ja kuulota molemmat sipulit. Lisää tomaattipyree ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita. Lisää kananliemi, ruokakerma ja parmesanraaste, anna kastikkeen paksuuntua. Lisää pinaatit. Lisää broilerit pannulle ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä, jos tuntuu että haluat varmistaa broilerin olevan kyspää. Älä keitä kauaa, jottei rapea pinta pehmene liikaa. Lisää tarvittaessa mustapippuria kastikkeen joukkoon, suolaa tulee jo juustosta ja kasvisliemestä tarpeeksi. Koristele annos lehtipersiljalla ja tarjoa pastan, riisin tai orzon kera.