Tämä tortillavuoka toimii silloin kun iltapalaksi tarvitaan tuhdimpaa ruokaa, vaikka urheileville lapsille. Olen tehnyt tätä nyt muutaman kerran ja sen on ollut kaikilla kerroilla hitti. Ohjekyselyjä on myös tullut aina, kun olen laittanut tästä instagramiin kuvan, joten tässä ohje, joka on helposti löydettävissä myöhemminkin. Tein viimeksi kaksi vuokaa, toisen isomman, toisen pienemmän ja jaoin jauhelihan ja juustoraaste-kerman niihin. Voit tehdä myös vain yhden ison vuuan samalla ohjeella, silloin se on vain hieman tuhdimpi. Kasviksina voit käyttää, mitä kaapistasi milloinkin löytyy.
Ohje:
3 tortillalettua
400g jauhelihaa
1 pss Santa Maria jauheliha tacomaustetta
1/2 prk Santa Maria salsaa
Muutama kirsikkatomaatti
1/2 punainen paprika
1 kananmuna
2 dl ruokakermaa
2 kourallista (cheddar) juustoraastetta
Suolaa ja mustapippuria
Tarjoa lisukkeena salsaa, guacamolea ja taco-kermaviiliä
Laita kakkuvuuan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa ylimääräinen paperi pois. Paista jauheliha ja mausta Santa Marian tacomausteella lisäten vesi jauhelihan joukkoon. Vuoraa kakkuvuoka tortilaletuilla siten, että ne nousevat hieman reunoiksi vuokaan. Levitä salsa pohjalle ja kaada päälle paistettu jauheliha. Ripottele neljään osaan leikatut kirsikkatomaatit päälle, samoin siivutettu paprika.
Sekoita kananmuna, ruokakerma ja juustoraaste keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja kaada vuokaan.
Paista 200C 10-15 minuuttia, siten että kastike hyytyy ja saa kauniin värin.
Tarjoa lopun salsan, guacamolen ja taco-kermaviilin kanssa.