Broileri,  Pasta

Yhden padan Parmesan broileri orzo pedillä

Seuraan Instagramissa sivustoa Anna_s_table, jota pitää Anna ja reseptejään hän julkaiseen Serving Dumblings blogissaan. Hänellä on myös erittäin hyvät videot instagramissa ruuan valmistuksesta. Jos sinua kiinnosti tämä ohje, kannattaa ottaa Anna seurantaan, hänellä on paljon herkullisia ja helppoja ohjeita siellä. Tässä sinulle ohjeet suomeksi ja muunnettuna meille tuttuihin mittayksiköihin.

Onko orzo muuten sinulle tuttu? Sain muutaman yhteydenoton, etteivät he ole ennen kuulleet orzosta. Orzo on pastaa, tarkemmin sanottuna jyväpastaa ja se on valmistettu vehnästä. Sitä ei valitettavasti saa ihan kaikista kaupoista, omani ostin Helsingin keskustan Stockmannilta.

Ohje:

300 g orzo pastaa

4 broilerin fileepihviä

150-200g pinaattia

2 rkl oliiviöljyä ja 2 rkl voita

2 salottisipulia

4 (tai enemmän tai vähemmän) valkosipulinkynttä

100 ml kuivaa valkoviiniä

80-100 g parmesan raastetta (Pirkka parhaat 1 pss)

7 dl kanalientä

1/2 sitruunan mehu

Cayennepippuria, suolaa, mustapippuria ja savupaprikajauhetta

Ota broilerit ajoissa huoneenlämpöön ja mausta ne molemmin puolin suolalla, mustapippurilla, cayennepippurilla ja savupaprikalla.

Sulata voi-oliiviöljyseos pannulla ja paista broilereita noin 8 minuuttia per puoli. Nosta broilerit paistamisen jälkeen syrjään ja pidä lämpiminä. Jos epäilet, ettet saanut niitä kypsäksi, laita uuni päälle 200C ja paista niitä hetki juuri ennen kuin orzo on valmista.

Paista broilerin fileet voi-oliiviöljy seoksessa

Silppua sipulit ja lisää pannulle. Kuulota, älä ruskista. Käytä siis samaa pannua, ilman että huuhtelet sitä.

Lisää sipulit samalle pannulle

Lisää pannulle valkoviini ja sitruunan mehu, anna kiehahtaa. Lisää orzo pannulle ja sekoita.

Lisää orzo pannulle

Lisää seuraavaksi valmis tai valmiiksi keitetty kanaliemi pannulle ja sekoita. Anna orzon kypsyä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10-15 minuuttia. Orzon pitää olla pehmeää kunnes se on valmista, lisää tarvittaessa kanalientä. Kun orzo kypsää, lisää parmesaani ja pinaatit sen joukkoon.

Lisää parmesaani orzon joukkoon
Lisää pinaatti

Sekoita. Siivuta tällä aikaa broilerin fileet reippaiksi paloiksi. Kun pinaatti on sekoittunut orzon joukkoon ja lämmennyt, nostele broilerin fileet orzon päälle. Tarjoa heti raikkaan salaatin kanssa.

Valmis yhden pannun parmesan broileri orzo pedillä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *