Tein pitkästä aikaa keittoa, koska tämä ohje puhutteli ruokaisuudellaan ja meille tutuilla aasian mauilla. Ohje on Maku-lehdestä. Minulla on siis projekti käydä lävitse ruokalehtiä ja laitan pois ne lehdet, joiden ohjeita en tule käyttämään. Jos ne eivät puhuttele nyt, ne tuskin puhuttelevat myöhemminkään. Lehtiä on nimittäin vuosien mittaan kertynyt jo aika pino…Ja keräilijänä huomaan, että ruokalehdissäkin on välillä samoja ohjeita samoilla kuvilla. Varsinkin ne ohjeet jäävät hyvin muistiin, joita olen kokeillut, joten kun ohje tulee uudelleen vastaan, niin tunnistan sen varmuudella. Tämä ohje porisi etätyöpäivän ohella liedellä ja oli loppusilausta vaille valmis kun työpäivä päättyi ja pojat olivat valmiina syömään.
Ohje:
Liemi:
3 cm pala inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
3 l vettä
800g broilerin paistileikkeitä
3 rkl soijakastiketta
4 tähtianista
3 tl suolaa
4 tl fariinisokeria
Keittoon:
Revityt broilerin lihat
Siivilöity broilerin liemi
1 rkl kanafondia
1/4 dl samppanja-viinietikkaa/sherryä
250 g kiinankaalia
1-2 punaista chiliä
2 kevätsipulinvartta
2 rkl tuoretta minttua
Lisäksi:
4 kananmunaa
4 dl keitettyä riisiä
1 rkl gochujang tahnaa
Kuori ja paloittele inkivääri sekä valkosipulinkynnet. Pane broilerin palat kattilaan ja lisää kylmä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori reikäkauhalla vaahto. Lisää mausteet sekä valkosipulin ja inkiväärin suikaleet ja hauduta broileria noin tunti. Nosta lihat liemestä. Poista luut ja revi haarukoilla suikaleiksi.
Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja anna jäähtyä. Kuori reikäkauhalla pinnalle mahdollisesti jäänyt rasva pois. Lisää tarpeen mukaan noin 5 dl vettä, kanafondi ja etikka. Jos haluat miedomman liemin, poista hieman liemeä ja lisää tilalle vettä. Suikaloi kiinankaali, chili ja kevätsipulit. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää kasvikset sekä broileri. Keitä viisi minuuttia. Peitä kannella.
Keitä sillä välin riisi ja paista kananmunat häränsilmiksi. Annostele lautaselle riisiä, lisää keittoa ja asettele päälle häränsilmä sekä silputtu minttu. Lisää makusi mukaan annokseen cochujang-chilitahnaa.