Aasia,  Broileri,  Keitto,  Riisi

Korealainen kanakeitto

Tein pitkästä aikaa keittoa, koska tämä ohje puhutteli ruokaisuudellaan ja meille tutuilla aasian mauilla. Ohje on Maku-lehdestä. Minulla on siis projekti käydä lävitse ruokalehtiä ja laitan pois ne lehdet, joiden ohjeita en tule käyttämään. Jos ne eivät puhuttele nyt, ne tuskin puhuttelevat myöhemminkään. Lehtiä on nimittäin vuosien mittaan kertynyt jo aika pino…Ja keräilijänä huomaan, että ruokalehdissäkin on välillä samoja ohjeita samoilla kuvilla. Varsinkin ne ohjeet jäävät hyvin muistiin, joita olen kokeillut, joten kun ohje tulee uudelleen vastaan, niin tunnistan sen varmuudella. Tämä ohje porisi etätyöpäivän ohella liedellä ja oli loppusilausta vaille valmis kun työpäivä päättyi ja pojat olivat valmiina syömään.

Korealainen kanakeitto

Ohje:

Liemi:

3 cm pala inkivääriä

3 valkosipulinkynttä

3 l vettä

800g broilerin paistileikkeitä

3 rkl soijakastiketta

4 tähtianista

3 tl suolaa

4 tl fariinisokeria

Keittoon:

Revityt broilerin lihat

Siivilöity broilerin liemi

1 rkl kanafondia

1/4 dl samppanja-viinietikkaa/sherryä

250 g kiinankaalia

1-2 punaista chiliä

2 kevätsipulinvartta

2 rkl tuoretta minttua

Lisäksi:

4 kananmunaa

4 dl keitettyä riisiä

1 rkl gochujang tahnaa

Kuori ja paloittele inkivääri sekä valkosipulinkynnet. Pane broilerin palat kattilaan ja lisää kylmä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori reikäkauhalla vaahto. Lisää mausteet sekä valkosipulin ja inkiväärin suikaleet ja hauduta broileria noin tunti. Nosta lihat liemestä. Poista luut ja revi haarukoilla suikaleiksi.

Revitty broileri

Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja anna jäähtyä. Kuori reikäkauhalla pinnalle mahdollisesti jäänyt rasva pois. Lisää tarpeen mukaan noin 5 dl vettä, kanafondi ja etikka. Jos haluat miedomman liemin, poista hieman liemeä ja lisää tilalle vettä. Suikaloi kiinankaali, chili ja kevätsipulit. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää kasvikset sekä broileri. Keitä viisi minuuttia. Peitä kannella.

Kasvikset keitossa

Keitä sillä välin riisi ja paista kananmunat häränsilmiksi. Annostele lautaselle riisiä, lisää keittoa ja asettele päälle häränsilmä sekä silputtu minttu. Lisää makusi mukaan annokseen cochujang-chilitahnaa.

Gochujang-chilitahna
Valmis korealainen kanakeitto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *