Minulla on ruokalehdissä tullut aina välillä vastaan mysli- ja granola ohjeita, mutta ne ovat aina jääneet toteuttamatta. Olin (pitkästä aikaa!) lounaalla asiakkaani kanssa, joka myös pitää ruuanlaitoista ja kerroin hänelle mysliaikeistani. Hän kertoi myös tekevänsä mysliä itse ja ennenkuin kotiin ehdin, minulle tuli häneltä tektiviestinä tämä myslin ohje.
Päätin kokeilla ohjetta heti, koska kuiva-ainelaatikossani oli aivan liian monta ja erilaista puolikasta pähkinäpussia. Aloitin murskaamalla pähkinät ja lisäsin kaapista löytämiäni leseitä ja hiutaleita. Keitin liemen ja paistoin koko komeuden uunissa pikaisesti. Lisäsin rusinat vasta uunin jälkeen, jotta niiden koostumus säilyisi sellaisena kuin niistä parhaiten pidän.
Tulen varmuudella tekemään tätä uudelleen, koska jäljellä on viikon jälkeen vain yksi puolikas purkki! Annoin myös pari purkkia lahjaksi ja sain molemmilta paljon kehuja myslistä. Tämä on oiva lahja vaikka jouluna kummeille, isovanhemmille ja ystäville!
P.S Pyydän purkit aina takaisin läheisimmiltä ystäviltäni 😉 Kierrätys kunniaan!

Ohje:
1 l murskattuja pähkinöitä, kaurahiutaleita, ruishiutaleita ja kauraleseitä
3/4 rkl suolaa
1 rkl vanilliinisokeria
1 1/2 rkl kanelia
1/2-1 rkl jauhettua inkivääriä
Liemi:
1 dl hyvä laatuista oliiviöljyä
1 dl fariinisokeria
1dl juoksevaa hunajaa
Lisäksi:
1/2-1 dl rusinoita
Laita uuni lämpenemään 200C. Murskaa pähkinät morttelissa ja mittaa astiaan hiutaleiden, leseiden kanssa. Lisää mausteet. Valmista liemi sulattamalla ainekset kattilassa ja kun fariinisokeri on sulannut sekoita se hiutaleiden joukkoon. Levitä hiutaleos uuninpellille leivinpaperin päälle tasiaisesti. Paista uunissa 5 minuttia, nosta pois ja sekoita kunnolla. Paista toiset 5 minuuttia. Jos uunisi on hyvin tehokas, paistoaika voi olla myös lyhyempi. Älä jätä mysliä yksin, vaan tarkkaile sen valmistumista.
Anna jäähtyä ja lisää rusinoita tai karpaloita tai vaikkapa molempia. Purkita.




