Äyriäiset,  Pasta

Pil pil-pasta

Heinäkuussa teki grillaamisen ohessa joinakin päivinä mieli myös pastaa. Tämä merellinen pasta tuli vastaan selatessani vanhoja Maku lehtiä. Makumaailma vei myös etelän lämpöön, jonne ei ole nyt hetkeen päässyt, eikä taida päästäkään. Ostin Pirkan parhaat jättiravunpyrstöjä pakasteena ja sulatin ne ohjeen mukaan. Ne piti myös kuoria sulamisen jälkeen sekä suolet tuli poistaa.

Tämä pasta on helppo valmistaa ja toimii auringon tuojana myös nyt, kun illat hämärtyvät.

Pil pil-pasta

Ohje:

2 dl rypsiöljyä

1 1/2 dl valkoviiniä

2 rkl kalakastiketta

1/2 tl paprikajauhetta

1/4 tl mustapippuria

2 punaista chiliä

3 valkosipulinkynttä

2 rkl rypsiöljyä

20 jättiravunpyrstöä (pakasteena vaikka Pirkan parhaat)

400g tuorepastaa

2 rkl lehtipersiljaa

Sulata jättiravut ohjeen mukaan, huomaa että tähän kuluu aikaa. Kuori sulanneet ravut ja poista suoli. Sekoita öljy, valkoviini, kalakastike, paprikajauhe sekä pippuri keskenään. Silppua chili siemenet poistettuna. Silppua myös kuoritut valkosipulit. Laita pasta kiehumaan ohjeen mukaan. Huomaa että tuorepasta tulee hetkessä.

Kuoritut jättiravunpyrstöt ja öljy-valkoviiniseos

Valitse niin iso kasari, että koko ruoka mahtuu siihen. Kuumenna öljy ja lisää valkosipulit, paista hetki, mutta älä polta. Lisää jättiravut ja tiristä niihin kaunis väri. Lisää tarvittaessa öljyä enemmän kuin 2 rkl. Älä paista kuitenkaan kauaa, jotteivat ne sitkisty. Lisää rapujen joukkoon öljy-valkoviiniliemi ja anna kiehahtaa, jotta viinistä poistuu alkoholi. Lisää pannulle valutettu tuorepasta. Koristele silputulla lehtipersiljalla ja tarjoa heti.

Valmis Pil pil-pasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *