Pahoittelut taas blogihiljaisuudesta, muta instagramin seuraajat tietävät, että ruokaa on tehty ja paljon, mutta samoja vanhoja ohjeita olen kierrättänyt. Mutta nyt tein pitkästä aikaa uuden pastan ja tämä oli niin hyvä, että haluan jakaa sen teille myös.
Pasta arrabiata on tulinen, joten käytä ohjeen molemmat chilit. Tämän ohjeen kastike on pesto eli kastike tehdään alusta asti itse. Versioita arrabiatasta on monia, mutta tämä on siis pestoversio. Koska raaka-aineita on vähän, käytä taas laadukkaita raaka-aineita ja tässä tarkoitan pastaa eli valitse hyvänlaatuinen pasta.
Lisukkeeksi oli tarkoitus tehdä tomaatti-mozzarella salaattia ja tuskastuin paikallisessa S-marketissa kun heillä ei ollut buffala mozzarellaa, mutta sitten koinkin iloisen yllätyksen kun hyllyssä oli kyltti ”Terveisiä Herkusta” ja tuotteiden joukossa oli burrataa. Joten loppu hyvin ja paremmin kuin hyvin. Lisäksi laitoin uunipatonkia, koska pojat olivat todella nälkäisiä.

Ohje:
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
50 g parmesaania raasteena
50 g manteleita
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyreetä
2 punaista chiliä
1 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Mittaa kaikki ainekset öljyä ja mausteita lukuunottamatta tehosekoittimeen ja jauha sileäksi. Lisää öljy ohuena nauhana koneen vielä käydessä. Mausta.
Keitä pasta ohjeen mukaan ja yhdistä valutettu pasta ja pesto. Tarjoa heti.

