Broileri,  Iltapala

Bánh mí-hodarivuoka

Viime perjantaina etsin jotain nopeaa mutta herkullista perjantairuokaa ja vastaan tuli Yhteishyvän resepteissä tämä Bánh mí-hodarivuoka. Näissä on täytteenä kanaa ja kaalisalaattia srirachamajoneesilla, joten tavallisten hodareiden sijaan tämä puhutteli minua heti, ja myös perheeni miehiä. Nykyään on myös paljon erilaisia hodarisämpylöitä varsinkin Vaasanin DOG Gourmet on ollut meillä usein käytössä kuin myös Dark DOG.

Minun piti ostaa kaupasta valmiiksi grillattua broileria näihin hodareihin, mutta pääsin kauppaan niin myöhään, että en enää saanut grillibroileria, joten päädyin ostamaan broilerin sisäfileitä, jotka paistoin ja maustoin itse.

Ohjeeseen tulee valkokaalia, mutta minulla oli jäänyt jääkaappiin sydänsalaattia, joten korvasin kaalin niillä, jotteivat sydänsalaatit menneet hukkaan.

Báhn Mí-hodarivuoka

Ohje:

12 kpl mini hot dog-sämpylää

200g kypsää broileria tai

400g broilerin filetä (mausta paistaessa suolalla, mustapippurilla, juustokuminalla, chilillä ja jauhetulla inkiväärillä)

Porkkana-kaalisalaatti:

2kpl porkkanaa

200g valkokaalia

2 rkl riisiviinietikkaa

1 tl (ruokokide)sokeria

1 rkl kalakastiketta

1 rkl limetinmehua

Chilimajoneesi:

0,5-1 dl majoneesia

2tl tai enemmän srirachakastiketta

Lisäksi:

1-2 kpl punaista chiliä

1/2 ruukkua korianteria

Pese ja kuori ja raasta porkkanat. Suikaloi kaali terävällä veitsellä tai juustohöylällä. Laita ne kulhoon ja sekoita joukkoon loput aineet. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Sekoita majoneesi ja sriracha.

Jos käytät grillattua broileria, poista nahka ja riko liha kahdella haarukalla. Jos paistat broilerin itse, ota fileet ajoissa huoneen lämpöön ja paista ne kypsiksi oliiviöljyssä, jossa voi olla mukana myös seesaminöljyä ja mausta paistamisen lopussa. Nosta fileet leikkuulaudalle ja revi ne kahdella haarukalla pienemmiksi.

Lado sämpylät vieri viereen uunivuokaan leikkuupöytä ylöspäin. Täytä broilerilla. Kuumenna uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. 7-10 minuuttia riittää, jos olet juuri paistanut fileet.

Lusikoi sämpylöiden sisään kaalisalaattia, majoneesia ja koristele chilillä ja korianterilla.

Perjantai-illan herkkuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *