Opiskeluluaikoinani kaksi opiskeluruokalan ruokaa olivat ylitse muiden, nimittäin purjo-perunasosekeitto sekä Aurajuusto-punajuurikiusaus. Silkkaa sattumaa että molemmat ovat kasvisruokia, koska olen sekasyöjä, mutta jos viikonruokalistalla näkyi jompikumpi näistä, se oli opiskelijalle onnenpäivä, hyvää ruokaa edullisesti.
Teen tasaisin väliajoin, varsinkin syksyisin purjo-perunasosekeittoa, mutta pojille pitää silloin olla jotain muuta ruokaa, heitä tämä vihreä herkku ei houkuttele. Tällä kertaa he saivat eilistä makaroonilaatikkoa ja me söimme miehen kanssa keittoa sekä itseleivottuja sämpylöitä. Sämpylöitä teen aina niin, että ohjeeseen tulee 10 dl jauhoja. Puolet on vehnäjauhoja ja puolet sekoitus kaikesta mitä sillä kertaa kaapista sattuu löytymään. Tällä kertaa se oli kauraleseitä, ruisjauhoja sekä juustoraastetta. Keiton ohje on Valion.

Ohje:
2 isoa jauhoista perunaa
1 iso purjo
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk Koskenlaskija Ruoka&Dippi maustamaton
1 tl mustapippuria
Kuori perunat. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Välistä löytyy runsaasti multaa ja hiekkaa. Paloittele kasvikset. Lisää vesi, liemikuutio sekä kasvikset kattilaan ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää Koskenlaskija, sekoita ja anna kiehahtaa. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa lämpimien sämpylöiden kanssa. Hyvän ohjeen löydät vaikka Myllyn Paras sivuilta.

4 Comments
Pia
Tein tätä keittoa alkusyksystä ja oli todella hyvää, ja ahh niin helppo tehdä!
Viikonloppuna kaupasta lähti mukaan purjoa, perunaa ja koskenlaskijaa. Tästä tulee taas oiva lounassoppa etätyöpäivään 🙂
Johanna
Juurikin näin! Oiva keitto etätyöpäivään, ihan samaa mieltä 🙂
Pia
Tästä tuli ihan vakkari lounaskeitto etätyöpäiviin 🙂
Johanna
Täytyypä muuten itsekin tehdä, on päässyt taas tämä keitto unohtumaan 🙂