Kasvisruoka,  Keitto

Purjo-perunasosekeitto

Opiskeluluaikoinani kaksi opiskeluruokalan ruokaa olivat ylitse muiden, nimittäin purjo-perunasosekeitto sekä Aurajuusto-punajuurikiusaus. Silkkaa sattumaa että molemmat ovat kasvisruokia, koska olen sekasyöjä, mutta jos viikonruokalistalla näkyi jompikumpi näistä, se oli opiskelijalle onnenpäivä, hyvää ruokaa edullisesti.

Teen tasaisin väliajoin, varsinkin syksyisin purjo-perunasosekeittoa, mutta pojille pitää silloin olla jotain muuta ruokaa, heitä tämä vihreä herkku ei houkuttele. Tällä kertaa he saivat eilistä makaroonilaatikkoa ja me söimme miehen kanssa keittoa sekä itseleivottuja sämpylöitä. Sämpylöitä teen aina niin, että ohjeeseen tulee 10 dl jauhoja. Puolet on vehnäjauhoja ja puolet sekoitus kaikesta mitä sillä kertaa kaapista sattuu löytymään. Tällä kertaa se oli kauraleseitä, ruisjauhoja sekä juustoraastetta. Keiton ohje on Valion.

Purjo-perunasosekeitto ja itsetehdyt sämpylät

Ohje:

2 isoa jauhoista perunaa

1 iso purjo

8 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1 prk Koskenlaskija Ruoka&Dippi maustamaton

1 tl mustapippuria

Kuori perunat. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Välistä löytyy runsaasti multaa ja hiekkaa. Paloittele kasvikset. Lisää vesi, liemikuutio sekä kasvikset kattilaan ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää Koskenlaskija, sekoita ja anna kiehahtaa. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa lämpimien sämpylöiden kanssa. Hyvän ohjeen löydät vaikka Myllyn Paras sivuilta.

Keitto valmistuu

4 Comments

  • Pia

    Tein tätä keittoa alkusyksystä ja oli todella hyvää, ja ahh niin helppo tehdä!
    Viikonloppuna kaupasta lähti mukaan purjoa, perunaa ja koskenlaskijaa. Tästä tulee taas oiva lounassoppa etätyöpäivään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *