Hasselbackanin perunat ovat monelle tuttu juttu ja nämä broilerit valmistetaan hieman samaan tapaan eli siivutetaan pinta ja laitetaan muita maistuvia aineksia väliin. Tein tätä yhtenä lauantai-iltana, kun miehen kanssa meistä molemmista tuntui siltä, että grillauskesän jälkeen voisi vähän keventää.
Nämä broilerit kypsyvät uunissa ja lisukkeeksi tein vain kaalisalaatin sekä pikkuparsakaalit grillattiin nopeasti grillissä. Ja tämä ruoka oli todellakin kevyempi, mutta silti hyvin maittava. Jos olet kouluruokailussa traumatisoitunut syötyäsi mielestäsi pahaa punakaali-appelsiinisalaattia, anna niille vielä kerran mahdollisuus ja kokeile tätä salaattia. Kaalit ovat nyt parhaimmillaan ja tässä on niin ensiluokkaiset raaka-aineet sekä itsetehty salaatinkastike, että molemmat vievät kielen mennessään. Nämä ohjeet löytyivät Maku-lehdestä.
Hasselbackan broilerit:
4 broilerin rintafileetä/ 7 minuuttipihviä
3/4 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1/2 pkt mozzarellaa
8 aurinkokuivattua tomaattia
16 basilikan lehteä
Aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
Laita uuni lämpenemään 225 C. Käytin itse tässä minuuttipihvejä. Leikkasin niihin varovasti viiltoja. Ei pohjaan, eikä loppuun asti, vaan niin, että lihaan tuli pieniä taskuja 5-6 per file. Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa juusto ja tomaatit pieniksi paloiksi ja täytä välit niillä ja hienonnetuilla basilikan lehdillä. Sivele fileet aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä. Paista fileet uunissa noin 20 minuuttia. Nosta viimeisiksi minuuteiksi hieman lämpöä ja lisää grillivastus, jos haluat pintaan hieman väriä. Vahdi broilereita koko ajan, väri tulee nopeasti.
Punakaali-appelsiinisalaatti
2 appelsiinia
2 avocadoa
100 g fetaa
150 g punakaalia
1 ps (70g)babypinaattia
1/2 dl pistaaseja
Kastike:
1 keltuainen
1 rkl sitruunamehua
1 tl currya
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl appelsiinimehua
Valmista kastike. Erottele munankeltuainen ja laita se kulhoon. Kuori ja silppua valkosipuli. Purista sitruunanmehu sekoita joukkoon curryn, hunajan, valkosipulin sekä suolan kanssa. Valuta öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Ohenna kastike appelsiinimehulla.
Kuori appelsiinit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi avocado. Raasta punakaali juustohöylällä.
Kuori ja murskaa pistaasit veitsellä tai huhmareessa. Huuhtele ja kuivaa pinaatit. Jaa lautaselle kaalia, pinaattia, appelsiineja sekä avocadoa vuorotellen. Murenna päälle feta ja viimeistele pistaaseilla. Tarjoa kastike erikseen.
Pienet parsakaalit
Nippu piccolo parsakaaleja
2 rkl oliiviöljyä
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
Mustapippuria ja suolaa
Valmista kastike sekoittaen kaikki ainekset. Pese ja kuivaa parsakaalit. Sivele maustetulla öljyllä. Grillaa nopeasti grillissä napakan kypsiksi. Älä yligrillaa, vaan jätä suutuntumaa.