Iltalehdessä tuli jokin aika sitten vastaan pastaohje, jonka kerrottiin olevan huippumalli Chrissy Teigenin käsialaa. Ohje oli kerännyt runsaasti tykkäyksiä ja kommentteja Instagramissa, joten ohje julkaistiin myös Iltalehdessä. Pasta on oikeastaan tulinen versio carbonarasta. Artikkelissa varoiteltiin kolmen ruokalusikallisen verran sambal oelekia olevan tulinen ja testaaja olikin itse laittanut vain puolet tästä määrästä. Itse laitoin koko 3 ruokalusikallista, eikä pasta ollut mielestäni yhtään tulista….Mutta jokaisella on oma makunsa ja tulisuuden sietokykynsä. Laita sinä tätä pastaa tehdessäsi itsellesi sopiva määrä sambal oelekia.
Pasta oli mielestäni todella hyvä ja tämä päätyy varmuudella vakiopastojeni joukkoon. Harmi ettei hyvin eri ruokia maistava esikoisemme ollut paikalla, kun tätä tehtiin. Olen kyllä varma että hän syö tätä kun seuraavan kerran teen. Kuopukselle tein kuitenkin oman tutun carbonara version ilman misoa ja sambal oelekia.
Niin ja Chrissy ei itse syö tätä pastaa, koska mallit eivät syö pastaa, hän syöttää tätä miehelleen ja lapsilleen. Onneksi en ole huippumalli ja saan syödä pastaa mielinmäärin!
Ohje 4 hengelle:
2 rkl oliiviöljyä
170 g pekonia
3 rkl sambal oelek-tahnaa
2 rkl vaaleaa misotahnaa
2 rkl kiehuvaa vettä
3 kananmunaa
250 g fettuccinea tai spaghettia
50 g parmesaania raasteena
1 tl mustapippuria myllystä
1 dl pastan keitinvettä
Kevätsipulia koristeluun
Kuumenna reilusti suolattua vettä isossa kattilassa. Leikkaa pekoni pieneksi. Paista pekoni rapeaksi oliiviöljyssä. Siirrä odottamaan.
Sekoita astiassa sambal oelek, misotahna ja kiehuvaa vettä pastan keitinvedestä. Sekoita kunnolla, niin että tahnasta tulee tasaista. Riko munat yksitellen lasiin ja lisää ne tahnan joukkoon koko ajan sekoittaen.
Kypsennä pasta ohjeen mukaan, muista ottaa 1 dl keitinvettä talteen. Valuta pasta. Laita iso pannu ja pekoni takaisin liedelle ja lisää pasta joukkoon, lämmitä pikku hiljaa. Lisää miso-munatahna ja sekoita. Älä kuumenna liikaa ja tee kananmunasta munakokkelia. Lisää myös parmesaani ja sen verran pastan keitinvettä ettei pastasta tule vetistä. Sekoita nopeasti kaikki sekaisin. Lisää mustapippuri ja koristele kevätsipulilla. Aseta tarjolle ja tarjoa lisänä myös parmesaania.