Vaikka pidimme edellisen ohjeen porsaan sisäfileestä vaahterasiirappi-bbqkastikkeella kaikki kovasti, sai tämä jerkbroileri silti suuren suosion ja lähti kirkkaasti jatkoon. Tein tätä ensimmäistä kertaa ja ohje tuli vastaan Maku-lehdessä kun selailin niitä mökkiruokia etsiessäni. Maustelista on melko pitkä, älä pelästy sitä, moni löytyy kaapistasi jo ja loput lähikaupasta. Kaikki kannattaa mausteseokseen laittaa, jotta saat tämän sopivan tulisen, mutta erittäin maittavan maun broilerivartaillesi. Ja kuten jo viime kirjoituksessani kerroin, tein kaikki mausteseokset ja marinadit valmiiksi kotona lasiastioihin, näin säästyi kauniina kesäpäivänä roimasti muuhun aikaa kuin ruuan kanssa hääräilyyn, eikä saarimökille tarvinnut kuljettaa kaikkia mausteita mukaan, koska niitä ei olisi sieltä löytynyt, vaan vain mausteseos, kätevää, suosittelen! Muista kuitenkin voidella broilereita hieman oliiviöljyllä ennen grillaamista, jotteivat ne pala grilliin kiinni, koska marinadissa on vain kuivia aineita. Vout tehdä voitelun silikoonisudilla.
Perunasalaatti oli myös ensi kokeilussa ja tähän ihastuivat myös lapset todella kovasti, melkein olisi voinut olla tuplasatsi ja silti olisi ollut astia tyhjä! Pojat pitivät kyllä jerkbroilerivartaistakin kovasti, tosin jotkut palat olivat toisia tulisempia, mutta siihen poikani ovat jo tottuneet 😉

Ohje:
600g broilerin sisäfileitä
Mausteseos:
1 rkl suolaa
2 tl kuivattua timjamia
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilihiutaleita
1 tl rosepippuria
1/2 tl mustapippuri rouhetta
1/2 tl muskottipähkinää jauhettuna
1/4 tl kanelia
1/4 tl cayennepippuria
Lisäksi:
2 sitruunaa
Kermaviilikastike:
1 tlk kermaviiliä
2 rkl limettimehua
3/4 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
Laita kaikki mausteseoksen ainekset mortteliin ja jauha tasaiseksi.Laita lihat ja mausteseos paistopussiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään. Tarkista että kaikki lihat ovat mausteseoksella siveltyinä.
Leikkaa sitruunat viipaleiksi. Pujota broilerit vartaisiin vuoroin sitruuna kanssa. Voitele broilereita hieman oliiviöljyllä ennen grillaamista, jotteivat ne pala kiinni grilliin, koska kyseessä on kuivamarinadi. Grillaa broilerit läpikypsiksi.
Valmista kermaviilikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.


Peruna-maissisalaatti:
500 g uusia perunoita
3-4 maissintähkää
4 kevätsipulia varsineen
1 rku korianteria
4 rkl majoneesia
1 1/2 tl sriracha-kastiketta
1/2 tl suolaa
1 limetin mehu
Kietä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä. Grillaa maissintähkät ja leikkaa jyvät pois. Laita pienemmiksi paloiksi leikatut perunat ja maissintähkät kulhoon. Lisää silputtu sipuli varsineen.
Sekoita majoneesin joukkoon Sriracha, suola ja limetin mehu. Lisää kastike joukkoon ja sekoita varovasti. Silppua korianteri, lisää salaattiin ja sekoita vielä kerran varovasti.
Anna salaatin maustua hetki.



