Tein tämän pastan yhtenä kiireisenä kesäpäivänä lämpimän rantapäivän päätteeksi. Kaikilla oli kova nälkä, vaikka päivän ohjelma oli ollut vain makoilu kirjan kanssa sekä uinti. Ruoka valmistui helposti ja nopeasti, koska se valmistetaan yhdessä padassa. Ohje on Kodin kuvalehdestä.
Ohje:
1 l vettä
300 g pennepastaa
2 rkl arrabbiatta-pestoa
2 tl suolaa
1 pkt Parman kinkkua
3 valkosipulinkynttä
1 rs kirsikkatomaatteja
1 prk (50/35g) kapriksia
1/2 tl mustapippuria myllystä
Tuoretta basilikaa
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Aseta kinkut leivinpaperin päälle pellille ja paahda kypsiksi noin 10 minuuttia. Murenna hieman jäähtyneinä.
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon pesto, suola ja pasta. Keitä pastaa 10 minuuttia ilman kantta. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pese ja puolita tomaatit. Silppua basilika.
Lisää pastan joukkoon valkosipulit, tomaatit sekä kaprikset liemineen. Mausta mustapippurilla ja ripottele parman kinkku ja basilika pastan päälle.
Tarjoa lisänä parmesaania raastettuna.