Broileri,  Grillaus,  Juhlat,  Lisuke,  Nuudeli,  Peruna,  Salaatti

Jogurttimarinoidut broilerin vartaat lisukkeineen:

Juhannus sunnuntaina oli kotiinlähdön aika ja ennen lähtöä söimme grillattuja broilerinvartaita, perunasalaattia sekä retiisi-nuudelisalaattia. Nuudelisalaatista valmistin kaksi versiota, toisen täysjyvämunanuudelista ja toisen riisinuudelista koska äitini ja toinen siskoistani ovat gluteiinittomia ruokailijoita. Kaikki ohjeet ovat Glorian ruoka&viinistä.

Jogurttiset broilerivartaat ja riisinuudelisalaatti

Jogurttiset broilerinvartaat:

450 g broilerin fileitä

Marinadi:

200 g turkkilaista jogurttia

1 iso sitruuna

1/2 tl fenkolinsiemeniä murskattuina

1 tl jauhettua inkivääriä

1 tl juustokuminaa

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria myllystä

Leikkaa broilerit varraspaloiksi. Valmista marinadi. Laita jogurtti kulhoon ja purista sitruunanmehu joukkoon. Murskaa fenkolinsiement huhmareessa ja ja lisää ne sekä muut mausteet jogurttiin. Sekoita hyvin. Lisää broilerit marinadiin ja anna marinoitua seuraavaan päivään tai vähintään 8 tuntia.

Pujota broilerit vartaisiin. Jos käytät puisia, muista liottaa ne ensin vedessä. Grillaa kypsiksi.

Retiisi-nuudelisalaatti:

1 pkt munanuudelia

3-4 uutta porkkanaa

1 nippu retiisejä

1/2 ruukkua minttua

Kastike:

2 limettiä

1/2 dl soijakastiketta

3 rkl seesaminöljyä

2 tl ruokosokeria

Valmista kastike. Purista limeteistä mehu. Lisää soijakastike, seesaminöljy ja sokeri. Sekoita tai jos käytät kannellista purkkia, ravista vahvasti.

Pese ja kuori porkkanat ja suikaloi ne kuorimaveitsellä. Viipaloi retiisit ja silppua minttu. Keitä nuudelit kypsiksi, valuta ja huuhtele tarvittaessa kylmällä vedellä, jos haluat niiden olevan kylmiä salaatissa. Leikkaa myös tarvittaessa saksilla hieman pienemmiksi. Sekoita salaatin ainekset kastiketta myöten keskenään.

Retiisi-nuudelisalaatti

Peruna-sipulisalaatti:

800 g varhaisperunoita

2 tl suolaa

Kastike:

1/2 dl sitruunan mehua

1/2 dl oliiviöljyä

1 rkl Dijon sinappia

1 tl suolaa

Lisäksi:

4 varhaissipulinvartta

1 l babypinaattia

1/2 dl kapriksia

Pese perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustettussa vedessä. Yhdistä kastikkeen ainekset kannellisessa purkissa ja ravista ne voimakkaasti sekaisin. Kaada kastike lämpimien perunoiden joukkoon. Jos perunat ovat isoja, leikkaa ne lohkoiksi. Leikkaa sipuli viipaleiksi ja lisää joukkoon. Huuhdo pinaatit ja lisää ne perunoiden joukkoon valutettujen kapristen kanssa. Tarjoa heti.

Peruna-sipulisalaatti
Äidin kukkaloistoa mökillä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *