Pidän kovasti rosepippurista, mutta sitä tulee silti harvemmin käytettyä. Tämä pasta sai alkunsa siitä, että minun teki mieleni nimenomaan rosepippuria ja sitten muistin tämän erinomaisen pastan ohjeen. Käytin rosepippuria runsaasti, josta pojat eivät ihan kympillä innostuneet, mutta söivät kuitenkin. Pitää vain totutella eri makuihin, sitä mieltä olen lasten syömisestä. Toki, jos jokin on todella vastenmieleinen, kuten lämmin porkkana kuopukselle, en koskaan pakota syömään.
Pastana minulla on Lidilin tuorepappardellea.
Ohje:
Pastaa 4 hengelle, vaikka tuorepappardellea
1 pkt broilerin fileitä
1 sipuli
5-6 kpl (ruskeaa) herkkusientä
1 dl valkoviiniä/omenamehua, jossa 1 rkl sitruunaa joukossa
100g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vehnäjauhoja
1-2 rkl murskattua rosepippuria
1/2 dl silputtua tuoretta basilikaa
Oliiviöljyä
Mustapippuria ja suolaa
Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan ja lisää suola. Tee kastike isossa kasarissa, johon mahtuu myös pasta, kun kastike on valmis.
Silppua sipuli ja suikaloi herkkusienet. Paista ensin sipuleita ja lisää sitten herkkusienet. Anna sipulien kuullottua, ei ruskistua. Siirrä sipulit ja herkkusienet toiseen astiaan odottamaan. Leikkaa broileri suupaloiksi ja paista kypsiksi ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Lisää sienet ja sipulit pannuun. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää neste. Anna kiehahtaa. Keitä pasta. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita kastike tasaiseksi juuston sulatessa. Lisää murskatut (käsin tai morttelissa) rosepippurit joukkoon ja sekoita. Lisää basilika. Lisää keitetty ja valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita kunnolla.
Siirrä tarjoilu astiaan ja koristele vielä tuoreella basilikalla ja rosepippureilla.
Tarjoa lisänä parmesaaniraastetta sekä vaikka mozzarella-tomaattisalaattia.