Aasia,  Jauheliha,  Lisuke,  Riisi,  Salaatti

Indonesialainen jauheliha-rendang ja thaimaalainen kaalisalaatti

Syömme usein aasialaisesti maustettua ruokaa ja silloin pääraaka-aine on usein broileri. Tällä kertaa pääraaka-aine oli kuitenkin jauheliha, koska K-ruoka reseptejä selatessani vastaan tuli tämä indonesialainen maustettu ruoka. Lisukkeeksi tein thaimaalaista kestosuosikkiamme, keitettyä kiinankaalisalaattia kookosmaitokastikeella.

Maustettu jauheliha maistui myös pojille, mutta salaatti vain esikoiselle. Tällä kertaa minä valmistin pääruuan ja esikoinen valmisti yksin koko salaatin. Oli tosi mukavaa saada innokas apuri keittiöön mukaan.

Jauheliha-rendang ja keitetty kiinankaalisalaatti

Jauheliha-rendang:

400 g jauhelihaa

1-2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

2 rkl tuoretta inkivääriä

1-2 mietoa punaista chiliä

2 rkl öljyä

1 rkl fariinisokeria

1 tlk kookosmaitoa

1 tl kurkumaa

1 rkl kalakastiketta

1 rkl limetinmehua

1/2 tl suolaa

Lisäksi:

1 limetti

1/2 punaista chiliä silputtuna

1/2 ruukkua korianteria silputtuna

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Puolita chili, posta siemenet ja silppua pieneksi. Kuumenna öljy pannulla, lisää sokeri, kurkuma, jauheliha ja kasvikset. Paista kunnes jauheliha on kypsää. Lisää pannulle kookosmaito, kalakastike, limenmehu sekä suola. Kuumenna ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kastike on hieman paksuuntunut. Silppua koristeeksi tarkoitettu chili ja korianteri. Paloittele lime kuuteen osaan. Tarjoa kastike jasmiiniriisin kanssa.

Indonesialainen jauheliha-rendang

Kaalisalaatti:

1 kiinankaali

1-2 punaista chiliä

4 salottisipulia

4 valkosipulinkynttä

2 rkl kalakastiketta

1 limetin raastettu kuori

2 rkl limettimehua

1 1/4 dl kookosmaitoa

2 rkl öljyä

2 rkl paahdettuja maapähkinöitä

Kaalisalaatti

Valmista salaatinkastike sekoittamalla keskenään kalakastike, limetin kuoriraaste, limetin mehu sekä kookosmaito. Jätä odottamaan.

Puolita chilit, poista siemenet ja silppua. Kuori salottisipulit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuori myös valkosipulinkynnet ja siivuta ohuiksi siivuiksi.

Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, välillä sekoittaen. Kun kuoret alkavat mustua, poista pähkinät pannulta. Kuori ja murskaa huhmareessa.

Kuumennä öljy ja kuullota chiliä ja sipuleita, kunnes salottisipuli on kauniin ruskeaa ja rapeaa. Laita ainekset kulhooon ja jätä odottamaan.

Suikaloi kaali. Kiehauta iso kattilallinen suolalla maustettua vettä. Keitä kaalia 2-3 minuuttia ja valuta. Siirrä kaali tarjoilukulhoon. Kaada salaatinkastike joukkoon ja sekoita. Ripottele pinnalle paistetut sipulit ja maapähkinärouhe.

Jauheliha-rendang ja keitetty kiinankaalisalaatti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *