Jauheliha

Kaalilaatikko

Näin Stockmannin Herkussa niin hyvän näköistä varhaiskaalia, että päätin saman tein valmistaa siitä kaalilaatikkoa. En ole ennen kaalilaatikkoa valmistanut, koska se on aina äänestetty kumoon perheen miesten toimesta. Tällä kertaa pojille oli jäljellä eilistä ruokaa, joten tein meille aikuisille kaalilaatikkoa. Ja ai että oli hyvää, niin hyvää että vein annokset myös naapurin eläkeläispariskunnalle, koska tämäkin laatikko on parhaimmillaan lämpimänä ja heti tuoreeltaan. Ja mikä parasta, sitä ei mennyt yhtään hukkaan, vaikkei pojat syöneetkään sitä kanssamme. Ohje on Glorian ruoka&viinistä.

Kaalilaatikko ja puolukkasurvos

Ohje:

800 g keräkaalia

1 keltasipuli

n. 0,5 dl öljyä

1 tähtianis

400 g jauhelihaa

2 dl ohrahelmiä

1 tl kuivattua meiramia

1 tl suolaa

6-8 dl lihalientä

1 rkl siirappia

Puolukkasurvos:

2 dl puolikoita

2 rkl sokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 C. Leikkaa kaali noin puolen senttimetrin levyisiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kaksi pannua ja lisää niihin öljyä. Kuullota toisessa pannussa kaalia ja toisessa sipulia, johon lisäät lopuksi tähtianiksen. Voit kuullottaa kaalit kahdessa osassa. Jatka kaalin kuullotusta noin 15 minuuttia.

Kaalin kuullotus
Sipulin ja tähtianiksen kuullotus

Laita kaalit ja sipulit tähtianiksen kera vuokaan. Valmista lihaliemi. Kuumenna paistinpannussa lisää öljyä ja ruskista jauheliha. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää suolaa maltilla, koska myös lihaliemessä on suolaa. Lisää paistettu jauheliha ja ohrahelmet sekä meirami uunivuokaan. Lisää lihaliemeä sen verran, että ainekset peittyvät. Lisää siirappi pinnalle. Kyspennä laatikkoa uunissa noin 50 minuuttia. Nosta sitten lämpö 200 C ja paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.

Anna laatikon vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Valmista puolukkasurvos soseuttamalla.

Ohrahelmet
Valmis kaalilaatikko ja puolukkasurvos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *