Uusimmassa Glorian ruoka&viini lehdessä oli taas todella monta kokeiluun pääsevää ohjetta. Ensimmäiseksi valikoituivat nämä uppopaistetut kesäkurpitsat. Mieleni teki perjantain kunniaksi parempaa ruokaa ja kreikkalainen ruoka tuntui houkuttelevimmalta. Olemme usein grillanneet kanasouvlakeja ja sen kanssa syöneet erilaisia kreikkalaisia lisukkeita. Tällä kertaa souvlakien lisäksi tein tzatzikia, tomaatti-halloumisalaattia sekä näitä kesäkurpitsafrittereitä. Lisäksi minulla oli pöydässä viininlehtikääryleitä, jotka ostan valmiina Lidilistä. Ainakin Kreikka-viikoilla niitä on siellä ja ne ovat älyttömän hyviä, ostan yleensä aina useamman purkin säiloon.
Souvlakin, tzatsikin ja halloumisalaatin ohjeet löydät täältä https://www.psrakastanruokaa.fi/?s=souvlaki
Ohje:
900 g kesäkurpitsaa
2 tl suolaa
100 g fetajuustoa
2 kevätsipulia
1/2 ruukkua minttua
2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
2 kananmunaa
n. 1 dl korppujauhoja
n. 2 dl vehnäjauhoja
1 tl mustapippuria myllystä
1/2 l auringonkukkaöljyä
Kuori ja raasta kesäkurpitsa. Sekoita suola raasteeseen ja laita raaste kulhon päällä olevaan siivilään 10 minuutiksi valumaan.
Purista kesäkurpitsa käsin mahdollisimman kuivaksi ja laita raaste tyhjään kulhoon. Murenna feta joukkoon. Kuori ja purista valkosipuli joukkoon sekä samoin silputut yrtit ja kevätsipuli. Riko kananmunat joukkoon ja sekoita.
Lisää korppujauhoja, kunnes seos on paksumpaa, taikinamaista.
Mausta mustapippurilla. Peitä kulho ja jätä jääkaappiin vetäytymään.
Laita vehnäjauhot syvälle lautaselle. Pyöritä kesäkurpitsamassasta palloja ja purista ne pihveiksi, pyöräytä jauhoissa ja jätä odottamaan.
Kuumenna öljy kattilassa 185 asteiseksi.
Uppopaista pihvit pienissä erissä molemmin puolin 1-2 minuuttia, kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Nosta pihvit öljystä reikäkauhalla. Valuta talouspaperin päällä.