Aasia,  Broileri,  Riisi

Nasi goreng eli indonesialainen broileri-riisi

Tämä riisiruoka on nopea ja varmasti koko perheelle maistuva. Tein tämän yhtenä arki-iltana etätyö ja-koulupäivän jälkeen, kun energiat ruuan laittoon olivat todella vähissä. Helppous ja nopeus pääsivät yllättämään ja hyvä niin. Hyvä ja terveellinen ruoka on kuitenkin todella tärkeää nyt, kun normaali arkiliikkumien työn puolesta on vähentynyt huomattavasti. Ohje on Yhteishyvästä.

Nasi goreng

Ohje:

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1-2 tl raastettua tuoretta inkivääriä

1/2 tl chilirouhetta

1 pkt broileria suupaloiksi leikattuna

3 rkl oliiviöljyä

3 dl jasmiiniriisiä

1/2 dl punaista paprikaa kuutioituna

1 dl pakasteherneitä

1 rkl soijakastiketta

1 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

3-4 kananmunaa

Silppua sipulit ja paprika. Raasta inkivääri ja leikkaa broileri suupaloiksi. Keitä riisi. Kuumenna öljy isossa pannussa ja paista hetki sipuleita, inkivääriä ja chilirouhetta. Lisää broilerinpalat ja paista kypsiksi.

Raaka-aineet valmiina
Paista broileri yhdessä sipulien, inkiväärin ja chilirouheen kanssa

Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kypsä ja valutettu riisi pannulle ja paista, kunnes riisi saa hieman väriä. Mausta soijalla. Lisää paprikat ja herneet.Tee paistokseen kolo ja lisää kananmuna ja sekoita. Lisää myös loput kananmunat yksitellen ja sekoita riisin ja broilerin joukkoon siten että ne juuri kypsyvät. Laita ruoka tarjolle ja koristele tuoreilla yrteillä, jos niitä sattuu sinulla olemaan. Itse laitoin hieman thaibasilikaa päälle.

Valmis nasi goreng

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *