Aasia,  Broileri,  Riisi

Punaista currykanaa ja bambunversoja

Karanteenin aikana ulkoilemme perheenä paljon ja viime sunnuntaina tein tämän curryn, joka valmistui nopeasti hyvin nälkäiselle perheelle heti ulkoilun jälkeen. Currytahnan voi tehdä myös itse, mutta nyt oli niin kova nälkä ja kokkailuenergiat jäissä, että käytin valmista punaista currytahnaa. Ja hyvin toimi, välillä pitää oikaista kunnialla! Ohje on Klassinen thaikeittö kirjasta.

Punainen currykana bambunversoilla

Ohje:

2 tlk kookosmaitoa

1 1/2-2 rkl punaista currytahnaa

1 pkt broilerin sisäfileetä

2 rkl kalakastiketta

1 rkl (ruokokide)sokeria

1 prk bambunversoja

5 kuivattua kaffirlimetinlehteä

Suolaa ja mustapippuria

Koristeluun:

1/2-1 punainen chili silputtuna

Thaibasilikan lehtiä

Jasmiiniriisiä

Kaada toinen tölkki kookosmaitoa isoon paksupohjaiseen kasariin ja kiehauta. Hauduta kookosmaitoa hetki hiljalleen. Lisää kookosmaitoon currytahnaa oman makusi mukainen määrä ja hauduta aineksia muutama minuutti. Lisää suupaloiksi leikattu broileri joukkoon. Lisää myös kalakastike ja sokeri. Kypsennä 3-5 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää. Sekoita koko ajan, ettei kookosmaito pala pohjaan.

Lisää joukkoon toinen tölkki kookosmaitoa sekä bambunversot että kuivatut kaffirlimetinlehdet. Kiehauta uudelleen ja hauduta hetki. Mausta makusi mukaan mustapippurilla ja suolalla. Laita tarjolle ja koristele silputulla chilillä ja thaibasilikan lehdillä. Tarjoa lisänä jasmiiniriisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *