Perheeni ei oikein innostu keitoista, mutta silti teen niitä toisinaan. Omasta mielestäni keitot ovat todella hyviä, helppoja valmistaa ja myös kevyempiä. Tätä keittoa olen valmistanut jo kerran ennenkin, mutta silloin en onnistunut saamaan yhtään hyvää kuvaa, joten ohje jäi jakamatta. Esikoinen piti kuitenkin keitosta tuolloin tosi paljon, niin päätin valmistaa sitä uudelleen koko perheelle. Viimeksi sitä söi vain poikia hoitamassa ollut pikkusisareni sekä pojat.
Itseäni puhutteli että keittoon tulee mukaan myös inkivääriä, perunan ja porkkanan lisäksi sekä chilihiutaleita. Porkkanoita tulee vain yksi, joten kuopus, joka ei pidä porkkanasta lämpimänä, pystyi jättämään ne hyvin kattilaan. Keiton lisäksi meillä oli esipaistettua patonkia. Ohje on Yhteishyvästä.
Ohje:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 cm pala inkivääriä
1 porkkana
11 pientä perunaa
1 tl kurkumaa
1/2 tl chilirouhetta
1 l kanalientä
1 pss pakastemaissia
1/2 dl ranskankermaa
1 pkt broilerin sisäfileetä
Marnadi broilerille:
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl kuivattua korianteria
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl inkiväärijauhetta
Mustapippuria ja vähän suolaa
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Leikkaa broileri pienemmiksi paloiksi ja sekoita marinadiin ja anna marinoitua huoneenlämmössä niin kauan kun valmistelet keiton muut ainekset.
Valmista kanaliemi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja paloittele porkkana (kypsyy hitaasti, joten tee ohuita siivuja) ja perunat.
Laita öljy kattilaan ja kuullota sipuleita ja inkivääriä. Lisää paloitellut perunat ja porkkana. Kääntele hetki.
Lisää kurkuma ja chilirouhe sekä kanaliemi. Anna keiton kiehua hiljalleen. Paista broileri kypsäksi. Lisää keiton kypsymisen loppuvaiheessa broileri keittoon sekä maissit ja ruokakerma. Kiehauta keitto. Tarkista maku ja lisää mausteita (suolaa) tarvittaessa. Tarjoa tuoreen leivän kera.
4 Comments
Pia
Aivan mielettömän maukas keitto, ja sopivan tulinen! Ensi kerralla teen tuplasatsin, kun hävisi suihin niin nopsasti.
Johanna
Voi kuinka kiva kuulla! 🙂
Pia
Taas piti tehdä broilerkeittoa, kun on niin mielettömän hyvää!
Johanna
Kiva kuulla! Ja nyt pitää kyllä itsekin tehdä tätä taas pienen tauon jälkeen! Keitto sopii niin hyvin näihin keleihin!