Tämä ruoka on täydellinen sunnuntairuoka vaikkapa pitkän ulkolenkin jälkeen. Tein tämän perheelle yhtenä sunnuntaina ennenkuin tämä karanteeniaika alkoi. Muuttunut tilanne on pitänyt niin kiireisenä etten ole vain ehtinyt kirjoittaa ohjetta tänne blogiin. Joten vähän jälkijunassa tulee, mutta se ei haittaa mitään. Nyt kun on enemmän aikaa ruuanlaittoon, niin suosittelen tätä lämpimästi sinulle johonkin viikonloppuun. Ohje on Italian dieetti kirjasta ja ei tämä varsinaisesti mitään dieettiruokaa ole, mutta mielestäni kaikkea voi syödä, kunhan määrät ovat kohtuulliset.
Tässä ohjeessa on myös munakoisoa, josta pidän kovasti. Älä pelästy niiden keittämistä ja paistamista, se käy varsin nopeasti. Suosittelen taas, että käytät buffala mozzarellaa, jos sitä kaupasta tällä hetkellä löytyy…
Ohje:
1 pieni munakoiso
5 rkl oliiviöljyä yhteensä
1 kevyesti vatkattu kananmuna
2 rkl kevytmaitoa
60 g parmesaaniraastetta
60 g paahdettuja korppujauhoja
1 kg broilerinfileitä
1 suuri sipuli ohuina renkaina
1 tlk (Mutti) tomaattimurskaa
1 rkl kuivattua oreganoa
100 g mozzarella juustoa
Suolaa ja mustapippuria
Laita uuni kuumenemaan 180C asteeseen grillivastuksilla. Laita 2 l vettä kiehumaan ja lisää suola. Suikaloi munakoiso ohuiksi siivuiksi ja keitä niitä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia ja valuta munakoisot talouspaperin päällä. Laita munakoisot uuninpellille leivinpaperin päälle.
Sivele munakoisojen pinta ohuelti oliiviöljyllä. Paista 2 minuuttia. Käännä munakoisot ja paista uunissa toinen 2 minuuttia.
Sekoita vatkattu kananmuna ja maito yhteen lautaselle. Paahda korppujauhot kevyesti kuivalla pannulla. Älä polta niitä, sekoittele koko ajan. Sekoita korppujauhot ja parmesaani yhteen toisella lautasella.
Kasta jokainen file muna-maitoseoksessa ja leivitä sen jälkeen parmesaani-korppujauhoseoksessa. Säästä loppu parmesaani-korppujauhoseos.
Kuumenna oliiviöljyä pannussa ja paista broilerinfileisiin kauniin värisiksi molemmin puolin. Valuta leivinpaperin päällä.
Kuumenna jäljelle jäänyt oliiviöljy ja kuullota sipulirenkaita siinä silloin tällöin sekoittaen. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta oreganolla, mustapippurilla sekä suolalla. Sekoita ja jatka kypsentämistä 5 minuuttia.
Lusikoi tomaattiseos matalaan uuninkestävään vuokaan ja nostele broilerinfileet sen päälle. Peitä fileet vuorotellen mozzarella ja munakoisoviipaleilla, jotka tulevat osittain toistensa päälle. Laita myös loppu parmesaani-korppujauhoseos niiden päälle.
Paista uunin keskiosassa noin 35 minuuttia, kunnes kuorrutus on kullanruskeaa. Tarjoa oman makusi mukaan joko pastan tai riisin kera. Itse tein vielä tomaatti-mozzarellasalaatin.