Broileri,  Pasta,  Riisi

Petto di pollo alla Parmigiana eli parmesaanilla ja mozzarellalla kuorrutetut broilerinfileet

Tämä ruoka on täydellinen sunnuntairuoka vaikkapa pitkän ulkolenkin jälkeen. Tein tämän perheelle yhtenä sunnuntaina ennenkuin tämä karanteeniaika alkoi. Muuttunut tilanne on pitänyt niin kiireisenä etten ole vain ehtinyt kirjoittaa ohjetta tänne blogiin. Joten vähän jälkijunassa tulee, mutta se ei haittaa mitään. Nyt kun on enemmän aikaa ruuanlaittoon, niin suosittelen tätä lämpimästi sinulle johonkin viikonloppuun. Ohje on Italian dieetti kirjasta ja ei tämä varsinaisesti mitään dieettiruokaa ole, mutta mielestäni kaikkea voi syödä, kunhan määrät ovat kohtuulliset.

Tässä ohjeessa on myös munakoisoa, josta pidän kovasti. Älä pelästy niiden keittämistä ja paistamista, se käy varsin nopeasti. Suosittelen taas, että käytät buffala mozzarellaa, jos sitä kaupasta tällä hetkellä löytyy…

Parmesaanilla ja mozzarellalla kuorrutetut broilerinfileet

Ohje:

1 pieni munakoiso

5 rkl oliiviöljyä yhteensä

1 kevyesti vatkattu kananmuna

2 rkl kevytmaitoa

60 g parmesaaniraastetta

60 g paahdettuja korppujauhoja

1 kg broilerinfileitä

1 suuri sipuli ohuina renkaina

1 tlk (Mutti) tomaattimurskaa

1 rkl kuivattua oreganoa

100 g mozzarella juustoa

Suolaa ja mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 180C asteeseen grillivastuksilla. Laita 2 l vettä kiehumaan ja lisää suola. Suikaloi munakoiso ohuiksi siivuiksi ja keitä niitä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia ja valuta munakoisot talouspaperin päällä. Laita munakoisot uuninpellille leivinpaperin päälle.

Keitä munakoisoja 2 minuuttia
Aseta keitetyt munakoisot uuninpellille

Sivele munakoisojen pinta ohuelti oliiviöljyllä. Paista 2 minuuttia. Käännä munakoisot ja paista uunissa toinen 2 minuuttia.

Sekoita vatkattu kananmuna ja maito yhteen lautaselle. Paahda korppujauhot kevyesti kuivalla pannulla. Älä polta niitä, sekoittele koko ajan. Sekoita korppujauhot ja parmesaani yhteen toisella lautasella.

Kananmuna ja maito sekä korppujauho-parmesaaniseos

Kasta jokainen file muna-maitoseoksessa ja leivitä sen jälkeen parmesaani-korppujauhoseoksessa. Säästä loppu parmesaani-korppujauhoseos.

Leivitetyt broilerinfileet

Kuumenna oliiviöljyä pannussa ja paista broilerinfileisiin kauniin värisiksi molemmin puolin. Valuta leivinpaperin päällä.

Paista broilerinfileet osissa

Kuumenna jäljelle jäänyt oliiviöljy ja kuullota sipulirenkaita siinä silloin tällöin sekoittaen. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta oreganolla, mustapippurilla sekä suolalla. Sekoita ja jatka kypsentämistä 5 minuuttia.

Lusikoi tomaattiseos matalaan uuninkestävään vuokaan ja nostele broilerinfileet sen päälle. Peitä fileet vuorotellen mozzarella ja munakoisoviipaleilla, jotka tulevat osittain toistensa päälle. Laita myös loppu parmesaani-korppujauhoseos niiden päälle.

Paista uunin keskiosassa noin 35 minuuttia, kunnes kuorrutus on kullanruskeaa. Tarjoa oman makusi mukaan joko pastan tai riisin kera. Itse tein vielä tomaatti-mozzarellasalaatin.

Valmista tomaattikastike
Tomaattimurska, broilerit, munakoisot ja mozzarella uunivuuassa
Vielä parmesaania päälle
Valmis vuoka
Sunnuntaiksi broilerivuoka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *