Tänään teki mieli jotain aasialaista ruokaa ja selailin aasialaisia keittokirjojani. Vastaan tuli tämä salaatti, jonka yläkulmaan olen kirjoittanut ”Tosi hyvä! 08/09” Olen tehnyt tätä tuonkin päivämäärän jälkeen, mutta nyt oli ehtinyt hetki taas vierähtää. En tee usein salaatteja talvella, koska kaipaan talvisin enemmän lämmintä ruokaa. Tämä talvi 2019-2020 ei nyt kuitenkaan ole ollut kovinkaan talvinen ja tässä salaatissa on sekä broileri että kookoskastike lämmin, niin maistui myös näin helmikuussa erittäin hyvin!
Tässä salaatissa on erittäin paljon makua ja myös ruokaisuutta. Tämä annos riittää hyvin kahdelle pääruuaksi, koska esikoinen söi tätä myös reippaasti ja itse olisin syönyt hieman enemmän…
Marinoin broileria tupla-annoksen ja kaikki grillattiin. Puolet meni tähän salaattiin, puolet pojille sellaisenaan basmatiriisin kanssa, koska arvelin että he eivät välttämättä tätä syö, mutta taas esikoinen pääsi yllättämään.

Ohje:
1 pkt broilerin sisäfilettä
Marinadi:
2 valkosipulinkynttä puristettuna
2 rkl soijakastiketta
1 rkl oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria
Kastike:
1 prk kookoskermaa
2 rkl kalakastiketta
1 limetin mehu
2 rkl ruokokidesokeria
Salaatti:
1 prk vesikastanjoita
50 g cashewpähkinöitä paahdettuina
3 salottisipulia ohuina siivuina
1 sitruunaruohonvarsi ohuina siivuina
1/2-1 punainen chili siemenet poistettuna pieninä paloina (säästä osa koristeeksi)
2 kevätsipulia ohuina siivuina
10-12 mintunlehteä revittyinä
1 ruukku jääsalaattia
Koristeluun:
1/2 ruukku korianteria
Punaista chiliä silputtuna

Sekoita astiassa soijakastike, puristettu valkosipuli sekä oliiviöljy. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria. Laita broilerin fileet astiaan ja sekoita marinadi joukkoon. Anna marinoitua 1-2 tuntia.
Valmista kastike. Purista limetin mehu. Laita paksupohjaiseen kattilaan kookoskerma, kalakastike, limetin mehu sekä sokeri. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. Nosta pois liedelttä, mutta lämmitä uudelleen juuri ennen tarjoilua.
Valuta vesikastanjat. Paahda cashewpähkinät. Silppua chili, sitruunaruoho, kevätsipuli sekä yrtit. Yhdistä kaikki nämä ainekset astiassa, korianterin silppua lukuunottamatta.


Huuhtele salaatti ja kuivaa salaattilingossa. Revi kuivatettu salaatti tarjoiluastian pohjalle. Grillaa broilerit kypsiksi grillissä tai paista pannulla. Suikaloi suupaloiksi ja yhdistä silputtujen vihannesten joukkoon. Lisää lämmin kookoskerma silputtujen vihannesten ja broilerin joukkoon. Sekoita ja kaada jääsalaatin päälle. Koristele korianterin silpulla sekä chilillä.
