Tein taas perjantaina koko viikonlopun ruokalistan valmiiksi ja kävin ilallla kaupassa. Näin koko viikonloppu jää kauppavapaaksi, joka sopii minulle mainiosti. Esikoisella oli jo aikaisin lauantai-aamulla lätkämatsi ja hän on aina nälkäinen matsin jälkeen, joten suunnittelin aamupäivään helpon, mutta toimivan lounaan.
Toiseksi uusimmassa Kodin Kuvalehdessä oli todella houkettulevan näköinen gnocchiresepti, mutta koska en saanut kummastakaan perjantaina käymässäni ruokakaupasta gnoccheja, niin vaihdoin ne lennosta ravioleihin. Aikuiset olisivat syöneet molempia, mutta ehkä pojille kuitenkin maistuisivat raviolit paremmin.
Tähän ohjeeseen tuli myös herkkusieniä antamaan lisää makua ja valitsen aina, jos mahdollista ruskeat herkkusienet, niissä on mielestäni paljon paremmin makua. Mausteena oli myös tuoretta rosmariinia ja kuten olen aiemmin kertonut, pakastan aina loput rosmariinin oksat, koska niitä tulee harvemmin kerralla käytettyä kaikkia ja yrtti sitten vain turhaan nuupahtaa keittiössä ja menee hukkaan. Pakastetussa rosmariinissa on kuitenkin paljon enemmän makua kuin kuivatussa, jota löytyy maustehyllystä.
Nämä raviolit maistuivat kaikille ja toimivat hyvin, koska lounas oli melko aikainen (meille) ja se piti saada helposti valmiiksi, jotta ehdin tehdä muutakin aamupäivällä kuin ruokaa.

Ohje:
1/2-1 rasia tummia herkkusieniä
500 g perunagnoccheja/ravioleja
1 prk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2 dl vettä
pari oksaa tai 1tl kuivattua rosmariinia
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 pkt (125g) pieniä mozzarellapalloja
Oliiviöljyä paistamiseen
Lehtipersiljaa tai basilikaa koristeluun

Laita vesi kiehumaan ja siivuta tai pilko herkkusienet neljään osaan. Silppua tuore rosmariini. Vain lehdet, ei kovaa oksaa.
Mausta vesi reippaasti suolalla. Keitä ja valuta gnocchit/raviolit. Valuat ja jätä hetkeksi odottamaan. Mutta älä kauaksi aikaa, jottei ne tartu kiinni toisiinsa.
Kuumenna öljy isossa kasarissa ja paista herkkusieniä muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit. Täytä purkki vedellä ja lisää myös se kasariin. Mausta. Lisää gnocchit/raviolit ja hauduta kannen alla 8 minuuttia.

Lisää pinnalle mozzarellapallot ja jatka kypsennystä muutama minuutti, kunnes mozzarella hieman sulaa.
Nosta tarjolle ja koristele lehtipersiljalla tai basilikalla. Tarjoa lisänä mustapippuria myllystä ja parmesaania.
