Alkupala,  Kasvisruoka,  Keitto

Täyteläinen tomaattikeitto

Kirjoitin tuossa jokunen aika sitten, että teen harvoin keittoja. Nyt etsin varta vasten keitto-ohjeita ja vastaan tuli tämä tomaattikeitto K-Ruoka resepteistä. Normaalista tomaattikeitosta tämän erottaa mukana olevat aurinkokuivatut tomaatit. Ne toivat herkullisesti lisää makua keittoon. Niiden lisäksi käytin Mutti kokonaisia tomaatteja. Keitto syötiin tuoreen Vaasanin Oliivileivän kera.

Tomaattikeitto

Ohje:

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1/2 prk (á 340/200g) aurinkokuivattuja tomaatteja

1 rkl tomaattisosetta

1 tl Herbes the Provence mausteseosta

2 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja purkissa

1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

n. 2 dl vettä (mittaa tomaattipurkkiin, jotta saat kaiken tomaatin)

Ripaus mustapippuria

Ripaus sokeria

1/2 rs (200g) valkosipuli-tuorejuustoa

Tuoretta yrttiä basilikaa tai lehtipersiljaa (halutessasi)

Kuori ja hienonna sipulit. Suikaloi auronkokuivatut tomaatit. Lorauta aurinkokuivattujen tomaattien öljyä pataan ja kuullota sipulit siinä. Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja yrttimauste. Lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit sekä kuoritut kokonaiset tomaatit. Mausta mustapippurilla sekä sokerilla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 5-10 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää tuorejuusto sekä vesi ja kiehauta keitto. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Koristele aurinkokuivatun tomaatin suikaleilla ja tuoreilla yrteillä, vaikka basilikalla tai lehtipersiljalla. Tarjoa lisänä tuoretta leipää.

Mutin kuoritut kokonaiset tomaatit

2 Comments

  • Pia

    Oikein loistava korona-etätyö-lounasruoka! Aurinkokuivatut tomaatit antavat tosiaan kivan säväyksen. Jääkaapista löytyi vanhaksi menevä ruokakema, niin vaihdoin osan vedestä kermaan, maukasta oli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *