Tein indonesialaista broilericurrya ja totesin, että ylimääräiset sitruunaruohonvarret menevät todennäköisesti hukkaan ja osa chileistäkin on hieman jo nahistuneita, ei niin napakoita, joten ajattelin tehdä uuden shotin aamuihin siinä ruuan ohella. Vanhakin oli jo loppuun juotu ja inhoan todella ruuan hukkaan heittämistä. Edellinen tänne postaamani inkivääri-minttushotti oli tarkoituksella mieto, jotta se maistuu myös ala-asteikäisille lapsille. Nyt ajattelin tehdä jymäkämmän, kun kerran chiliäkin oli jo tulossa. Sitruunaruohonvarsista olin kahdesta käyttänyt jo tyven, joten laitoin yhden kokonaisen ja kaksi tyvetöntä. Tyvessä on enemmän makua. Vähensin nestettä edellisestä ja tulos oli hyvä! Nesteen määrällä voit siis muokata sitä, miten vahvan haluat shotin olevan. Tässä on shotti aikuiseenmakuun aamuihin. Aluksi tulisuus ei tunnu, mutta lopuksi suuhun jää aikamoinen jälkipotku. Ja tuttuun tapaan shottilaseiksi pääsee kaapista pölyyntymästä käyttöön isoisänisänlasi.
Ohje:
1,2 l vettä
180 g inkivääriä
1 punainen chili
3 sitruunaruohonvartta, kahdesta oli tyvet tällä kertaa jo käytetty
2 vahvaa tuoretta mintturuukkua
4 rkl hunajaa
Pilko ainekset reilun kokoisiksi paloiksi. Mittaa vesi kattilaan ja lisää kuumaan veteen raaka-aineet hunajaa lukuunottamatta. Keitä 15 minuuttia. Siivilöi ja anna jäähtyä. Lisää hunaja ja säilö jääkaapissa.