Aasia,  Broileri,  Keitto

Pehmeän tulinen broilerikeitto

Kuten kerrottua poikien lätkätreenit pyörivät jo täysillä. Joka päivä tarvitaan ravitsevaa ja nopeasti valmistuvaa ruokaa. Tällä kertaa tein pienen tauon jälkeen keittoa ja havahduinkin miettimään, että me syömme melko harvoin keittoa, niitä voisi todellakin tehdä useamminkin. Ehkä yksi syy keittojen vähyyteen on se, että itseä puhuttelee useat sosekeitot, kuten bataattikeitto, purjo-perunakeitto tai kurpitsakeitto, mutta pojat eivät vielä paljon sosekeitoista innostu. Pieni annos menee alkuruokana, mutta pääruokana ei vielä. Tässä keitossa on kuitenkin meille paljon tuttuja makuja ja myös broileria ja nuudelia, joten se maistui kaikille ja itse asiassa loppui kesken. Ohje on Yhteishyvän resepteistä talteen poimittu.

Pehmeän tulinen broilerikeitto

Ohje:

1 rkl oliiviöljyä

n 2 tl punaista currytahnaa

400 g broileria (sisäfileitä) suupaloiksi leikattuina

1 sipuli

1 tlk kookosmaitoa

5 dl vettä

1 kanaliemikuutio

2 rkl soijakastiketta

1/2 punainen chili

1 rkl fariinisokeria

2 tl tuoretta raastettua inkivääriä

100 g (Soba) nuudeleita

1 limetin mehu

Tuoretta korianteria keiton päälle koristeeksi

Ainekset valmiina keiton tekoon

Suikaloi maustamaton broileri suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna öljy padassa/kattilassa ja paista broileria hetki. Lisää sitten silputtu sipuli ja currytahna. Sekoittele ja paista broileri kypsäksi.

Paista broileri kypsäksi

Lisää vesi ja liemikuutio sekä kookosmaito ja soijakastike. Halkaise chili ja poista siemenet. Silpu puolet chilistä. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää chili, inkivääri ja fariinisokeri keittoon. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää nuudelit keittoon ja kypsennä vielä noin 5 minuuttia. Purista limen mehu ja lisää keittoon, kun se on valmista. Koristele silputulla tuoreella korianterilla.

Valmis broileri-nuudelikeitto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *