Aasia,  Broileri

Indonesialainen broilericurry

Tämä miedon lempeän tulinen curryruoka sopii koko perheelle arkeen. Aikuisille siinä on tarpeeksi makua ja lapsille ei liikaa. Kaikki raaka-aineet ovat tuoreita ja se on raikkaan maun salaisuus. Pilkkomiseen menee hetki 10-15 minuuttia, loppu tulee kuin itsestään. Ohje on Otavan kanaruokia kirjasta. Olen muokannut ohjetta vain hieman maustamisen osalta, käytän niitä runsaammin. Itsetehty chilipaste on yllättävän helppo tehdä ja palkitsee kyllä maussa. Tein itse pasten huhmareella. Jos sinulla on kiire tai uskot että muut ruokailijat pelästyy sattumia voit soseuttaa pasten myös sauvasekoittimella. Käytä vain tarpeeksi pientä astiaa, jottei paste leviä liikaa astiaan, eikä näin ollen soseudu ja sekoitu. Tein kastikkeen valurauta kasarissa, mutta siirsin sen lämmitettyyn pataan, jotta curry pysyisi lämpimänä myös myöhemmin kotiin tuleville. Lisukkeena tarjosin basmatiriisiä.

Ohje:

2 salottisipulia pieneksi kuutioituna

5 cm pala inkivääriä pieneksi kuutioituna

2 valkosipulinkynttä pieneksi kuutioituna

1 pieni punainen mieto chili pieneksi paloiteltuna

2 sitruunanruohon tyviosaa pieninä paloina

2 rkl öljyä

1 tl kurkumaa

400 g maustamatonta broileria

400 ml kookosmaitoa

suolaa

1 dl cashewpähkinöitä

2 rkl kookoshiutaleita

Pilkkoa sipulit, chili, inkivääri ja sitruunaruoho. Soseuta ja tai tee huhmareessa tahna. Lisää öljy kasariin ja kuumenna. Kypsennä chilitahnaa 1-2 minuuttia, nauti tuoksusta. Lisää kurkuma, kypsennä vielä 1-2 minuuttia. Lisää broileri ja paista kypsäksi. Lisää kookosmaito, kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä 40, vähintään 20 minuuttia. Lisää lopuksi makusi mukaan suolaa. Sekoita välillä. Paahda cashewpähkinät ja kookoslastut. Lisää kuivaan pannuun ensin cashewpähkinät ja kun niissä on hieman väriä, lisää kookoshiutaleet. Ole tarkkan, hiutaleet vaihtavat väriä nopeasti. Keitä basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Aseta curry tarjolle ja koristele cashewpähkinä-kookoshiutaleilla tai tarjoa erikseen. Tarjoa lisänä indonesialaista soijaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *