Jos pojat saavat esittää toiveita ruuasta, jossa on kanaa, niin se on Kung po kanaa. Tämä herkullinen arkiruoka valmistuu nopeasti raikkaista raaka-aineista. Ja näyttääkin niin hyvältä, kun värejä on paljon. Tämä ohje on Pirkan ja olen muokannut sitä vain hieman. En käytä ohjeen mukaan inkivääriä purkista, vaan laitan tuoretta raastamalla.
Ohje:
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1/2 purjo
1 mieto punainen chili
1 dl cashewpähkinöitä
400 g marinoimatonta broileria
1 valkuainen
n 4 rkl maissitärkkelysjauhoja
3/4 tl suolaa
4-5 cm raastettua tuoretta inkivääriä
3 tl valkoviinietikkaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
öljyä
Jasmiiniriisiä
Paloittele paprikat reiluhkoiksi paloiksi. Hienonna purjo ja chili. Kuori ja raasta inkivääri. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla. Leikkaa broileri pieniksi sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Erittele valkuainen lautaselle ja vatkaa rakenne haarukalla rikki. Laita maissitärkkelysjauhot ja suola toiselle lautaselle. Kasta broilerinpalat valkuaiseen ja sen jälkeen maissijauhoihin. Paista broilerit kypsiksi kuumalla pannulla, siirrä ne sitten lautaselle odottamaan. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuumenna öljy pannulla. Laita paprikat, purjo, chili ja inkivääri pannuun. Vokkaa pari minuuttia ja lisää valkoviinietikka ja makea chilikastike. Lisää broilerit, kääntele hetki, että broilerit ovat taas lämpimiä. Aseta tarjolle ja koristele cashewpähkinöillä. Tarjoa tarvittaessa lisänä soijaa ja makeaa chilikastiketta.
2 Comments
Emilia Sarkia
Hei ihana inspiraation lähteeni 🙂 Olisin kysynyt, että tuleeko tähän kokonaisuuteen mitään kastiketta tai muuta, josta tulee kosteutta ateriaan. Vai onko ihan riittävä näin? Aion kokeilla ensi viikolla, mutta pohdin tätä. Minestrone keitto lähtee myös tämän viikon ruoaksi.
t. Emmi
Johanna
Hei Emmi,
Itselleni riittää näin, mutta voit hyvin lisätä Sweet Chili Saucen määrää. Toinen vaihtoehto on, jota minun ruokapöytäni toisinaan käyttää on Sweet Chili Saucea lisää omaan annokseen tai soijaa oman annokseen, ainakin riisin päälle. Itse pidän kastikkeen vihannesten raikkaudesta, jota Sweet Chili Sauce hieman peittää. Mutta nyt kun mietin, niin taidan olla itse enemmän kuivan ruuan ystävä, joten täydennä ihmeessä SCS tai soijalla!
Minestrone keitossa voit korvata pekonin jauhelihalla, jos siis lapset vierastava pekonia. Tai laittaa pekonin lisäksi myös jauhelihaa, jos tarvitset ruokaisamman keiton. Tällöin paista ja mausta jauheliha (200g) erikseen ja lisää keittoon loppupuolella. Aikuiseen makuun pidän itse pelkästä pekonista enemmän.
Herkullisia ruokahetkiä!
Johanna