Grillaus,  Liha,  Lisuke

Aloha-possu ja chilinen kurkkusalaatti

Torstain Hesarista pitää ehtiä lukea ainakin Ruoka Torstai, jos muuten päivä on liian kiireinen lehden lukuun. Olen säästänyt sieltä lukemattomia ohjeita ja melkein järjestäin kaikki kokeilut ovat jääneet vakiokäyttöön. Tosin useimmat ohjeet, eivät ole mitään yksinkertaisia arkiruokia, vaan ennemminkin viikonlopun herkutteluhetkiä.

Tämän ohjeen olin repäissyt säästöön vuoden 2017 heinäkuulta ja ruoka pääsi vasta nyt ensi kertaa kokeiluun. Marinadia tehdään ohjeessa iso annos ja puolet siitä keitetäänkin siirappimaiseksi kastikkeeksi. Kastike maistui aivan taivaalliselta. Tuore ananas grillattiin sellaisenaan ja chilinen kurkkusalaatti antoi mukavasti potkua annokseen.

Aloha-possu, grillattu ananas ja chilinen kurkkusalaatti

Ohje:

2 valkosipulinkynttä

1 rkl inkivääriä raastettuna

1 dl ananasmehua

1 dl ketsuppia

1 1/2 dl fariinisokeria

1 dl soijakastiketta

400 g possun sisäfileetä

1 tuore ananas

1 rkl oliiviöljyä

1/4 ruukkua lehtipersiljaa

Marinadin ainekset valmiina

Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä valkosipuli raastetun inkiväärin, ananasmehun, ketsupin, sokerin sekä soijakastikkeen kanssa. Sekoita. Säästä puolet kastikkeeseen ja yhdistä loput viipaloidun possunfileen kanssa. Sekoita marinadi kunnolla fileen kanssa.

Possun filee marinoituu

Laita loppu marinadi kattilaan ja keitä miedohkolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kastike on siirappimaista.

Loppu marinadista keitetään kastike

Kuori ananas ja leikkaa siivuiksi. Laita ananaksen päälle hiven oliiviöljyä. Grillaa ananas kauniin väriseksi. Grillaa myös possun fileen palat. Varo polttamasta possuja, koska marinadissa on melko runsaasti sokeria.

Laita possun file ja ananas tarjolle. Leikkaa possun fileen päälle hieman lehtipersiljaa. Tarjoa kastike erikseen.

Possun filee ja grillattu ananas

Ohje kurkkusalaatille:

1 kurkku

1 mieto punainen chili

1 1/2 dl vettä

3/3 dl (ruokokide)sokeria

1/2 dl riisiviinietikkaa

1/2 tl suolaa tai soijakstiketta

Muutama lehti tuoretta korianteria

Kuori kurkku raidalliseksi. Viipaloi kurkku. Silppua chili siemenet poistettuna. Yhdistä vesi, sokeri, etikka ja suola. Sekoita kastiketta kunnes sokeri liukenee. Yhdistä, kurkkuviipaleet, chili ja kastike ja laita maustumaan viielään ainakin 15 minuutiksi. Ripottele päälle silputtua korianteria juuri ennen tarjoilua.

Chilinen kurkkusalaatti ja possun fileen kastike
Ruoka valmiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *