Kutsun ennen joulua poikien kummeja tapaamaan poikia, syömään sekä tietysti vaihtamaan paketteja. Poikien lätkän vuoksi yhteisen ajan löytäminen on joskus todella haastavaa. Tänä lauantaina esikoisen treenit loppuivat 10:15 ja kuopuksen matsi alkoi 15:00, joten siihen väliin jäi hyvin kummien mentävä rako lounaan merkeissä. Tämän perheen aikuiset ovat kasvissyöjiä, mutta lapset sekäsyöjiä. Halusin keksiä ruuan, joka sopii kaikille ja jonka saan valmiiksi 11:30 mennessä ja on kuitenkin arkiruuasta poikkeavaa. Tällaiseksi ruuaksi valikoitui ramen-keitto, jossa jokainen voi täyttää oman lautasensa oman makunsa mukaan, niin aikuiset kuin lapsetkin. Ramenin lisäksi halusin pöytään myös jotain muuta erikoisempaa. Glorian ruoka & viini lehtiä selatessani vastaan tulivat mango-kookossmoothie, cantaloupe-shotti sekä inkivääri-limettibooli, joka oli tietysti ilman alkoholia.
Edellinen päivä oli Itsenäisyyspäivä, ja aloitinkin ruokien valmistelun jo edellisenä iltana heti linnan juhlien jälkeen. Valitsin astiat ja nostin ne esille. Valmistin jälkiruuaksi hedelmäsalaatin, joka ohjeen mukaan saa marinoitua 6 tuntia, joten yönyli marinointi oli oiva ratkaisu. Samoin boolin piti antaa tekeytyä 6 tuntia, joten tein sen myös jo illalla valmiiksi. Laitoin myös broilerin fileet marinoitumaan sekä leikkasin cantaloupe-melonin valmiiksi.
Booli tuli tarjota isossa astiassa, jossa on annostelusuutin alhaalla. En omista sellaista, eikä kaappitilaa olisikaan, mutta laitoin viestin ystäväryhmään ja kahdessa minuutissa sain tiedon, että saisin sen lainaan seuraavaksi päiväksi. Onnea on ihanat ystävät, joilta voi aina pyytää apua <3
Ramen-keitto toimi todella hyvin neljän aikuisen ja kolmen lapsen lounaalla. Mango-kookossmoothie oli ihan hitti ja sitä teen varmuudella uudelleenkin. Hyvää oli myös cantaloupe-shotti, mutta poikkeuksellisen hyvä mango-kookossmoothie jätti kaikki muut varjoonsa. Myös inkivääri-limettibooli toimi ja uskon että paremmin kuin vesi olisi toiminut. Jos kyseessä on pelkästään aikuisten juhlat, boolia voi terästää vodkalla.
Olen jakanut Ramen-keiton ohjeen jo aiemminkin blogissa, mutta tässä se vielä kerran ja lisukkeethan aina vaihtelevat, joten tässä sinulle mahdollisesti uusia ideoita. Ohje on K-kaupan reseptiä mukaileva.

Ohje ramen-keitolle :
Tämä määrä riittää 4 aikuiselle ja 3 lapselle
1,6 L vettä
4 ps (Yutaka) Misokeitto aines
2 (Knorr ) kasvisfondi
1 rkl soijakastiketta
500 g Soba nuudeleita
1 rs tummia herkkusieniä
3-4 kevätsipulin vartta
1 pss Baby pinaattia
1 paksoi
1 rs tuoreita sokeriherneitä
1 punainen chili
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
1/2 ruukku tuoretta korianteria
2 avocadoa
1 uppomuna per ruokailija
1 limetti lohkottuna
1 pkt maustettua tofua
1 pkt broilerin sisäfileitä
Broilerin marinadi:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesaminöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1tl jauhettua inkivääriä
Mustapippuria ja suolaa
Anna marinoitua vähintään 30 minuuttia, mieluiten seuraavaan päivään.
Silpu ja leikkaa tarjoiluastiaan chili, kevätsipuli ja avocado. Jos avocado joutuu odottamaan hetken, purista päälle sitruunaa tai limettiä. Paahda kuivassa pannussa seesaminsiemenet. Huuhtele pinaatinlehdet ja kuivaa salaattilingossa. Poista pinaateista mahdolliset kovat varret.
Siivuta paksoi ja ryöppää 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Ryöppää samoin tuoreet sokeriherneet. Siivuta sokeriherneet tämän jälkeen suupalan kokoisiksi paloiksi.
Leikkaa herkkusienet siivuiksi ja paista ne kauniin ruskeiksi. Paista broileri ja tofu. Pidä nämä kaikki lämpiminä.
Keitä liemi (vesi, misokeittoainekset, fondi ja soijakastike) sekä nuudelit ohjeen mukaan. Silppua korianteri. Valmista uppomunat ja lohko limetti tarjolle.
Aseta kaikki tarjolle ja annostele misokeitto lautasille. Tämän jälkeen kaikki voivat lisätä loput ainekset oman makunsa mukaan.






Ohje inkivääri-limettiboolille:
2 L vettä
100g tuoretta inkivääriä
1 dl (ruoko)sokeria
3 pss inkivääriteetä
4 limettiä
8 dl kivennäisvettä
Jäitä
Laita vesi kattilaan ja lisää kuorittu ja viipaloitu inkivääri sekä sokeri. Hauduta lientä 25 minuutin ajan kannen alla. Laita lopuksi myös teepussit veden joukkoon. Hauduta neljän minuutin ajan. Anna jäähtyä haaleaksi.


Pese ja lohko limetit ja lisää ne liemeen, kun poistat teepussit. Anna maustua kylmässä 6 tuntia.

Poista inkiväärin palat ennen tarjoilua. Lisää kivennäisvesi sekä reilusti jäitä. Lisää halutessasi 2 dl vodkaa.

Ohje cantaloupe-shotille:
1,3 kg cantaloupe-melonia
10 g tuoretta inkivääriä
1 limetti
1 dl vettä
Ripaus cayennepippuria
1/4 tl suolaa
Viipaloi melonit. Poista siemenet ja kuori. Kuutioi hedelmänliha. Kuori ja silppua inkivääri. Purista limetin mehu. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa viileänä.


Ohje mango-kookossmoothielle:
1 vaniljatanko
4 dl kookosmaitoa
2 mangoa
4 rkl ruokosokeria
4 dl tuorepuristettua omenamehua
Halkaise vaniljatanko ja kiehauta yhdessä kookosmaidon kanssa keskilämmöllä muutama minuutti. Nosta kattila pois liedeltä ja jäähdytä. Kuori ja kuutioi mango. Poista vaniljatanko kookosmaidosta. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä seos sileäksi.




Ohje hedelmille sitruunaruoholiemessä:
1 tlk ananasrenkaita
1 tuore mango
1 tuore papaija
2 pientä päärynää
15 punaista viinirypälettä
2 keltaista kiiviä
2 vartta sitruunaruohoa
Voit vaihdella hedelmiä oman makusi mukaan. Yksi hedelmä pitää kuitenkin olla purkista, jotta saat sen nesteestä marinadin.
Valuta purkkihedelmän neste kattilaan. Halkaise sitruunaruohon varret ja rullaa kaulimella niiden yli muutaman kerran. Laita korret kattilaan. Kiehauta ja keitä muutaman minuutin verran. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä. Leikkaa ja kuori hedelmät ja kuutioi ne. Laita astiaan ja siivilöi sitruunaruoholiemi päälle. Anna maustua viileässä 6 tuntia.
