Minulla on muutama Jamie Oliverin kirja ja siellä on hyvä ohjeita, mutta voi herranjestas miten vaikesti ohjeet on selitetty…Jamie hyppii ruuasta toiseen ja välillä on vaikea pysyä mukana mitä osaa päivällisestä hän nyt valmistaa. Ohjeet ovat myös hyvin yksityiskohtaiset, myös käsien pesu on mainittu…
Noh, houkuttelevat kuvat innostivat minua kokeilemaan tämän ohjeen yhtenä viikonlopun iltapalana ja kyllä, oli taas vaikeaa pysyä Jamien ajatuksenjuoksun perässä valmistusvaiheista, mutta valmista ja varsinkin hyvää tuli!
Ohje:
Lihapullat:
1 pkt paistijauhelihaa
1 kourallinen silputtua basilikaa
1 rkl täysjyväsinappia
1/2 sitruunan kuori raastettuna
1 kananmuna
1 tl suolaa
Laita uuni lämpenemään 225 C. Silppua basilika ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja pyöritä suupalankokoisiksi pulliksi.
Paista lihapullat uunissa 20 minuuttia ja pidä lämpiminä.
Valmista seuraavaksi pikkelsi.
Kaalipikkelsi:
Puolikas pieni punakaali/punainen kiinankaali
1 punasipuli
Pieni nippu tuoretta minttua
1 punainen chili
1 sitruunan mehu
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Silppua chili ja sipuli ja leikkaa kaali pieneksi. Silppua minttu. Laita astiaan ja mausta ja sekoita.
Jätä pikkelsi maustumaan.
Tuoresalaatti:
1/2 kurkku
2 tomaattia
2 avocadoa
Kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
1 pss salaattia
Kastike:
1 tl Dijon sinappia
1 1/2 rkl punaviinietikkaa
Lisäksi:
50 g fetajuustoa murusina
Pese vihannekset. Linkoa salaatti kuivaksi ja revi pienemmäksi. Leikkaa tomaatit, avocadot, kurkku ja feta pieneksi. Sekoita sinappi ja punaviinietikka keskenään. Laita tarjoiluastiaan ensin revitty salaatti. Lisää sitten tomaatit, kurkku ja avocadot. Kaada kastike päälle. Ripottele lopuksi feta salaatin päälle.
Lisäksi:
Ciapatta sämpylöitä 8 kappaletta
Vaaleaa cheddar juustoa kokonaisena.
Täytä lämpimät halkaistut leivät lihapullilla, kaalipikkelsillä sekä juustonsiivulla. Syö salaatti erikseen tai voit laittaa sitäkin ciapatan väliin.