Kasvisruoka,  Pasta

Raviolit ja voi-pinaattikastike

Maa-artisokkakeitto ei pojillemme maistunut, kuten kerroin, mutta tämä artisokka-ravioli kuitenkin maistui, ainakin isommalle. Pinaatti on kasvis, jota tulee harvemmin käytettyä ja tätä tehtyäni mietin miksi. Hyvää on ja toimi tässä ruuassa muiden makujen kanssa hyvin. Raviolin sijaan tein ruuan tortelloneista, koska niitä sattui jääkaapissa valmiina olemaan. Ravioli tai tortelloni, kumpi tahansa täytetty pasta sopii ja mikä täyte vain itselle parhaiten maistuu. Itse käytin tällä kertaa juusto aurinkokuivattu tomaatti tortellinoja. Kun raaka-aineita on vähän keskityn laatuun. Annokseen tulee myös kapriksia. Näitä toki saa mistä tahansa lähikaupasta, mutta koska niiden maku tulee vahvasti esiin raaka-aineiden vähyydestä johtuen, käytin annokseen Maltalta viime kesänä tuomiamme maltalaisia kapriksia. Tuon aina ulkomaanmatkoilta paikallisia ruokia, mausteita, öljyjä ja muuta, jotka aina ruuanlaiton yhteydessä muistuttavan matkoista ja tuovat hyvälle mielelle. Yksi raaka-aine on myös voi ja nimenomaan voi, sitä ei voi korvata öljyllä, määrä on kuitenkin maltillinen. Tämän ohjeen löysin Maku lehdestä. Neljän hengen perheellemme tein annoksen tuplana.

     Ohje:

1 pss baby-pinaattia (80g)

3 rkl voita

1 prk artisokansydämiä suolavedessä (jos käytät öljyssä säilöttyjä, valuta ne siivilässä huolellisesti)

1 pkt ravioleita/tortellinoja haluamallasi täytteellä

1 1/2  rkl kapriksia

1/2tl mustapippuria

Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Huuhtele pinaatit. Kuumenna pannulla voi. Paista pinaatit voissa ja lisää artisokansydämet. Kääntele hetki. Keitä raviolit/tortellonit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta raviolit/tortellonit tarjoiluastiaan, valuta voi-pinaatti päälle ja koristele kapriksilla. Rouhi päälle mustapippuria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *