Aamiainen

Pekoniruukku aamiaisena

Isänpäivänä oli taas hyvä syy tehdä tavanomaisesta poikkeava aamupala. Päivä oli taas täynnä lätkää ja illalla myös Karjala-turnauksen Suomi-Ruotsi matsi isälle lahjaksi, joten ennakoin aamun kiirettä kattamalla pöydän valmiiksi jo illalla. Näin säästin hyvin aikaa ja aamuun jäi vain aamupalan valmistus. Tällä kertaa kokeilin Maku-lehdestä löytämääni pekoniruukkua, joka tuhditettiin perunalla ja kananmunalla. Ruukku maistui koko perheelle.

Pekoniruukku

Ohje neljälle:

1 tl oliiviöljyä

1 pieni sipuli silputtuna

8 pientä perunaa

1 tl Herbs de Provence maustesekoitusta

1/2 tl mustapippuria

1/ 2 tl suolaa

1/2 pkt pekonia

4 kananmunaa

Kevätsipulia

Kuori perunat ja keitä kypsiksi. Leikkaa pienet perunat noin neljään osaan, kun ne ovat hieman jäähtyneet. Silpu sipuli. Lämmitä uuni 200 C ja paahda pekoneita leivinpaperin päällä 10-15 minuuttia, tai kunnes ne ovat kunnolla paahtuneita. Kuullota sipulit oliiviöljyssä ja lisää perunat joukkoon. Paista niin, että perunat saavat hieman väriä. Mausta.

Voitele uuninkestävät annosvuuat oliiviöljyllä. Lisää peruna-sipuliseos vuokien pohjalle. Laita pekonit perunoiden päälle. Rikon kananmuna ensin lasiin ja kaada sitten sopivaan koloon vuokaan. Laita pekoniruukut 175 C uuniin 10-15 minuutiksi. Valkuaisen tulee olla hyytynyt, mutta keltuainen voi olla vielä juoksevaa. Ota uunista ja koristele silputulla kevätsipulilla.

Isänpäivä aamupala
Aamupala valmiina
Aamiaispöytä katettuna jo illalla valmiiksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *