Isänpäivänä oli taas hyvä syy tehdä tavanomaisesta poikkeava aamupala. Päivä oli taas täynnä lätkää ja illalla myös Karjala-turnauksen Suomi-Ruotsi matsi isälle lahjaksi, joten ennakoin aamun kiirettä kattamalla pöydän valmiiksi jo illalla. Näin säästin hyvin aikaa ja aamuun jäi vain aamupalan valmistus. Tällä kertaa kokeilin Maku-lehdestä löytämääni pekoniruukkua, joka tuhditettiin perunalla ja kananmunalla. Ruukku maistui koko perheelle.

Ohje neljälle:
1 tl oliiviöljyä
1 pieni sipuli silputtuna
8 pientä perunaa
1 tl Herbs de Provence maustesekoitusta
1/2 tl mustapippuria
1/ 2 tl suolaa
1/2 pkt pekonia
4 kananmunaa
Kevätsipulia
Kuori perunat ja keitä kypsiksi. Leikkaa pienet perunat noin neljään osaan, kun ne ovat hieman jäähtyneet. Silpu sipuli. Lämmitä uuni 200 C ja paahda pekoneita leivinpaperin päällä 10-15 minuuttia, tai kunnes ne ovat kunnolla paahtuneita. Kuullota sipulit oliiviöljyssä ja lisää perunat joukkoon. Paista niin, että perunat saavat hieman väriä. Mausta.
Voitele uuninkestävät annosvuuat oliiviöljyllä. Lisää peruna-sipuliseos vuokien pohjalle. Laita pekonit perunoiden päälle. Rikon kananmuna ensin lasiin ja kaada sitten sopivaan koloon vuokaan. Laita pekoniruukut 175 C uuniin 10-15 minuutiksi. Valkuaisen tulee olla hyytynyt, mutta keltuainen voi olla vielä juoksevaa. Ota uunista ja koristele silputulla kevätsipulilla.


