Sunnuntaina oli lätkien osalta tiukka aikataulu ja päivän ohjelmassa oli myös teatterissa käynti kuopuksen ja ystävänsä kanssa. Päivällä oli kuitenkin syötävä ja hyvin, jotta pojat jaksaisivat pitkät jääajat luistella. Intialainen on poikien herkkuruokaa ja jos he saisivat valita ravintolan minne menemme syömään, se olisi joka kerta Mannerheimintien Maharadja. Sen pohjalta tämä Tikka Masala valikoitui sunnuntairuuaksemme. Laitoin broilerit marinadiin jo lauantaina, ja sunnuntaihin jäi vain kastikkeen ja Raidan teko sekä riisin keittäminen. Marinointi päivää ennen on aina hyvä. Jos tämä ei onnistu, niin anna broilerien marinoitua vähintään 4 tuntia.
Värjäsin marinadin jogurttia punaisella väriaineella ja olin liian varovainen annostelussa, nyt siitä tuli vaaleanpunainen ja valmiina vaaleanruskea. Ensi kerralla laitan rohkeammin väriainetta, jotta broileri on punainen kuten tässä ohjeessa kuuluukin.
Naan-leipä oli tällä kertaa kaupan valmista, ei voita itse tehtyä, mutta nyt ei vaan aika millään riittänyt leipomiseen. Pieni protestiääni pojilta, mutta ei voi mitään 😉 Muuten ruoka sai ruhtinaalliset kehut perheeltä, kuopus intoutui kehumaan kunnolla ja sanoi että tämä ruoka oli miljoona kertaa parempaa kuin ravintolassa!
Ohje on Otavan Kanaruokia kirjasta.
Marinadi:
1 tuore chili pienenä silppuna
2 valkosipulinkynttä pieninä paloina
2 1/2 cm tuoretta inkiväärinä pieninä paloina
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl jauhettua korianteria
2 tl garam masala-mausteseosta
6 rkl maustamatonta turkkilaista jogurttia
Muutama tippa punaista elintarvikeväriä
1/2 tl suolaa
1 pkt broilerin sisäfileitä
Varrastikkuja
Hiero silputut chili, valkosipuli, inkivääri, sitruunan mehu sekä korianteri että garam masala tahnaksi morttelissa.
Laita astiaan jogurtti, sekoita joukkoon elintarvikeväri (riittävästi) ja sekoita.
Sekoita jogurtin joukkoon maustetahna ja suola. Sekoita. Lisää broilerin fileet ja laita marinoitumaan jääkaappiin.
Kun broilerit ovat marinoituneet tarpeeksi kauan, pujota fileet liotettuhin varrastikkuihin ja paista 200C 10-15 minuuttia, siten että ne saavat hiukan väriä. Jos et saa varrastikkuja pysymään ilmassa, voitele vuoka hieman öljyllä, jottei liha pala kiinni vuokaan. Tee paistamisen aikana kastike.
Ohje kastikkeelle:
40 g voita
1-2 (hopea) sipulia ohuina siivuina
2 1/2 cm pala inkivääriä ohuina suikaleina
2 valkosipulinkynttä pieninä paloina
6 kardemumman kotaa murskattuna
2 tl garam-masala mausteseosta
2 tl jauhettua korianteria
1 tl tai enemmän chili jauhetta
3 dl ruokakermaa
2 rkl tomaattipyrettä
4 rkl kiehuvaa vettä
1/2 tl sokeria
Suolaa
Koristeeksi:
Limeä ja korianterin lehtiä
Silppua raaka-aineet. Sulata voi padassa/kasarissa ja kuullota rasvassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia sipuleita ja inkivääriä.
Murskaa kardemumman kodat pikkulusikalla varovasti. Mittaa mausteet ja lisää ne pataan ja kypsennä 1-2 minuuttia, jotta saat mausteet heräämään ja tunnet niiden tuoksun.
Lisää tomaattipyre ja sekoita. Lisää tämän jälkeen ruokakerma, vesi sokeri sekä suolaa makusi mukaan. Kuumenna kastike kiehuvaksi hitaalla lämmöllä sekoittaen. Vähennä lämpöä ja hauduta kastiketta hiljalleen 10-15 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Maista kastiketta ja lisää mausteita tarvittaessa.
Irrota kypsät broilerit vartaista ja lisää kastikkeeseen. Lämmitä broilerit. Tarjoa basmatiriisin, Naan-leivän, Raidan sekä mango-chutneyn kanssa. Koristele broileri halutessasi korianterin lehdillä ja tarjoa sen kanssa myös limeä.
Ohje Raidalle:
3 dl turkkilaista jogurttia
1/2 kurkku raastettuna
kourallinen mintun lehtiä silputtuna
1 valkosipulinkynsi puristettuna
1 tl garam masala-mausteseosta
Suolaa ja mustapippuria
Raasta kurkku ja purista ylimääräiset nesteet pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa.