Jauheliha,  Pasta

Spagetti Bolognese pidemmän kaavan mukaan

Tätä lauantaita rytmitti kolme lätkämatsia. Ensin kuopuksella aamulla 11:30, sitten esikoisella 15:00 ja kuopuksella vielä illalla klo 18:00. Joten, kun toinenkin kupillinen aamukahvia oli juotu, aloitin ruuan valmistamisen ja lätkäpainoitteisen päivän ruuaksi olin valinnut kaikille maistuvan spagetti Bolognesen. Tämä ohje on aikoinaan Valintatalosta mukaan napattu ilmaisresepti ja kulkenut mukanamme jo ennen poikien syntymää. Kastikkeessa on paljoan raaka-aineita ja siksi reippaasti makua. Olen tarjonnut tätä niin isolle porukalle juhlissakin kuin viikonloppuisin perheelle. Arkeen ohje on liian moniosainen. Alku kuluu pitkälti pilkkoamisessa, mutta suosittelen silti käyttämään kaikkia raaka-aineita, koska se palkitsee lopputuloksena maussa. Mukana pilkkomisessa minulla oli tänään mukana esikoinen. Teinkin tänään annoksen tuplana ja pakastin toisen puolen kiireisiin arkipäiviin.

Ohje:

2 valkosipulin kynttä

1 punasipuli

75 g pekonia hienonnettuna

1 rkl oliiviöljyä

400 g jauhelihaa

100 g juureksia pieneksi silputtuna (porkkanaa, palsternakkaa ja selleriä)

1 prk (Mutti) tomaattimurskaa

35 g tomaattipyrettä

2 dl vettä

1/2 lihaliemikuutio

1 tl sokeria

1/2 ruukku tuoretta basilikaa

1/2 ruukku tuoretta lehtipersiljaa

mustapippuria ja suolaa

Kuori ja silppua sipulit. Paloittele pekoni. Silppua porkkana, selleri ja palsternakka pieniksi kuutioiksi. Palsternakkaa voi olla hieman muita vähemmän, koska sen maku on melko voimakas. Älä kuitenkaan pelästy sitä, vaan käytä ehdottomasti kastikkeessa myös palsternakkaa. Paista pekoni pannulla ja kun niissä on jo vähän väriä lisää sipulit. Älä polta sipuleita, mutta paista pekoni kunnolla ruskeaksi ja rapeaksi. Siirrä lautaselle odottamaan tai paista toisessa kasarissa samanaikaisesti jauheliha kypsäksi. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Lisää sipuli-pekonipaistos jauhelihan joukkoon. Lisää myös juureskuutiot, tomaattimurska, tomaattipyree, vesi, sokeri ja liemikuution puolikas. Kuumenna kehuvaksi ja hauduta puolesta tunnista kahteen tuntiin. Lisää silputut tuoreyrtit kastikkeen joukkoon ja hauduta vielä 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa mustapippuria ja suolaa. Keitä spagetti ohjeen mukaan. Itse käytin taas Barillan täysjyväspagettia. Valuta spagetti ja sekoita kastikkeen joukkoon. Koristele yrteillä ja raasta annoksen päälle tuoretta parmesan raastetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *