Iltapala,  Jauheliha,  texmex

Nopeat lämpimät texmex-leivät

Molemmilla pojilla oli eräänä lauantaina treenit yhtäaikaa ja melko pian aamiaisen jälkeen piti saada jotain ruokaa pöytään, mutta ainaisen pastan sijaan teki mieli laittaa pojille jotain muuta. Tämä ohje löytyi Pirkasta ja kaikkia raaka-aineita minulla oli jo valmiina. Leipiin voi laittaa enemmänkin täytteitä, kuten tuoretta tomaattia, mutta tällä kertaa juostiin kilpaa kellon kanssa ja mentiin lyhyellä raaka-aine listalla. Toimi hyvin, kolme leipää per poika ja kaksi itselle eli 10 yhteensä. Käytin taas Vaasanin Maku paahtoleipää, johon olen ensi kokeilun jälkeen siirtynyt kokonaan ja hylännyt perinteisen Fazerin paahtoleivän. Leivässä on jämäkämpi rakenne ja sen makukin puhuttelee enemmän.

Ohje:

10 viipaletta paahtoleipää

400 g jauhelihaa

1 pss Taco mausteseos (Santa Maria Original)

8 rkl Salsaa (Chunky Salsa Santa Maria)

Tomaattipyrettä

1/2 pss juustoraastetta

Tuoretta korianteria

1-2 avocadoa

Lämpimät texmex-leivät

Laita uuni lämpenemään 225 C.

Ruskista jauheliha ja mausta Taco mausteseoksella pussin ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon myös salsa.

Levitä leivät pellille leivinpaperin päälle ja levitä päälle tomattipyrettä. Levitä seuraavaksi jauheliha tasaisesti kaikille leiville. Ripottele päälle juustoraastetta.

Texmex-leivät valmiina uuniin

Paista leipiä noin 7 minuuttia.

Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoa siivutetun avocadon kera.

Lämmin texmex-leipä avocadolla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *